Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 130 kr/person

Kursusdage

  • 04-10-2022
    Tirsdag
    19:00 - 21:00

Beskrivelse

Det er blevet dyrere at være dansker, og forringelsen af købekraften sker fortsat hurtigere. Gas, el og madvarer er steget drastisk. Heldigvis er der gode muligheder for at skære ned på husholdningsbudgettet gennem en bæredygtig livsstil.

 

Mange mennesker tror, at det er dyrt at leve bæredygtigt. Men en bæredygtig livsstil kan faktisk sænke udgiftsbudgettet. Bæredygtighed handler om at ændre tankesæt og se sit forbrug i et bæredygtigt lys. Det er fx bæredygtigt at købe kvalitet. Kvalitetsting holder længere og kan ofte repareres, hvis de skulle gå i stykker. Gadgets som tablets og mobiltelefoner kan vi købe som brugte frem for at købe nyt. Det samme gælder tøj. SoMe bugner med ideer til at købe genbrugstøj eller nyt tøj fremstillet af genbrugte tekstiler.

 

Bæredygtighed handler også om maden. Måske er økologiske produkter lidt dyrere, men skærer man ned på kødforbruget og køber sæsonens grøntsager, så er der penge at spare. Mange supermarkeder tilbyder varer tæt på udløbsdato til nedsat pris. Andre butikker sælger udelukkende sælger overskudsmad og mad tæt på udløbsdatoen. At få maden til at strække længere og undgå madspild er også bæredygtig livsstil.

 

I hjemmet ligger det lige for at tjekke sit elforbrug. Brug fx apps, der viser hvad strømmen koster hvornår, så man kan planlægge at køre vaskemaskinen, når strømmen er billigst. Belysning kan man spare på med LED pærer og ved slukke efter sig. Varme kan man spare meget på ved at skrue lidt ned for temperaturen og tage lidt ekstra tøj på.

Tøj, mad, elektricitet og varme udleder masser af CO2. Så man hjælper også klimaet. Men hvordan kommer man i gang?

 

Bogen LEV LIVET GODT OG BÆREDYGTIGT har 500 konkrete forslag til at leve bæredygtigt. De fleste giver besparelser på de daglige leveomkostninger.


Lignende kurser