Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 330 kr/person

Kursusdage

 • 06-10-2021
  Onsdag
  10:00 - 12:00
 • 13-10-2021
  Onsdag
  10:00 - 12:00
 • 27-10-2021
  Onsdag
  10:00 - 12:00

Beskrivelse

Kunst
Hold nr. 7721220003
Pris: kr. 330.-

 6. oktober- Dansk Keramik fra 1870 og til nu
- Birgitte Sværke Pedersen, kunsthistoriker

Dansk keramik fra 1870 til i dag
Med udgangspunkt i kunstnerkeramikken fra slutningen af 1800-tallet ser vi på, hvordan keramikken går fra at bestå af kunstnerisk dekorerede brugsgenstande til i dag at være selvstændige værker, hvor brugsgenstandens former og teknikker fortolkes og udvides.


13. oktober – Bjørn Nørgaards gobeliner
- Helene Lykke Evers, kunsthistoriker

Bliv klogere på Danmarks historie og kunstens udvikling fra Vikingetiden til i dag med dette billedrige kursus, der tager udgangspunkt i Bjørn Nørgaards gobeliner, der til dagligt hænger på væggene i Riddersalen på Christiansborg Slot.
I et moderne og farvestrålende billedsprog fortæller gobelinerne om de danske kongers og dronningers historie, deres bedrifter, sejre og nederlag. Men de viser også kunstens udvikling, fordi Bjørn Nørgaard i hver gobelin både i udtryk og i indhold refererer til kendte kunstværker fra den pågældende periode.
En enkelt gobelin vil hver gang være i fokus, når vi kortlægger nogle af de historiske begivenheder og kunstcitater, der gemmer sig i det pågældende billedtæppe


27. oktober – Italiensk Barok
- Tine Kragh, kunsthistoriker

Tine Kragh taler om barokken i Italien, mest Rom som jo pr definition kaldes barokkens by. Vi skal se på barokkunstneren Berninis mange skulpturer og arkitekten Borrominis arkitektur. Inden for malerkunsten vil vi se mange af de dramatiske billeder af kunstneren Michelangelo Merisi da Caravaggio og se på en af de få kvindelige kunstnere i perioden: Artemisia Gentileschis værker. Derudover vil vi belyse den helt specielle type barok der findes på Sicilien. Der vil blive vist mange fotos af barokarkitektur, malerkunstens dramatiske værker og meget mere.

Lignende kurser