Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 800 kr/person

Kursusdage

 • 28-09-2021
  Tirsdag
  09:30 - 11:30
 • 05-10-2021
  Tirsdag
  09:30 - 11:30
 • 12-10-2021
  Tirsdag
  09:30 - 11:30
 • 02-11-2021
  Tirsdag
  09:30 - 11:30
 • 09-11-2021
  Tirsdag
  09:30 - 11:30
 • 16-11-2021
  Tirsdag
  09:30 - 11:30
 • 23-11-2021
  Tirsdag
  09:30 - 11:30
 • 30-11-2021
  Tirsdag
  09:30 - 11:30

Beskrivelse

Tirsdag d. 28. september
Fortæller Steen Jørgensen
Hærens feltprovst
En fortælling om den unge feltpræst og senere feltprovst Erik Højer Møllers oplevelser gennem de to Slesvigske krige, det hårde og slidsomme arbejde med at være der for de mange soldater, sårede som døde, de mange vanskelige forhold som feltpræsten måtte kæmpe med i hverdagen, kampen for en anstændig behandling af de mange døde.
Den senere udvisning fra Sønderjylland fra sit virke som præst i Nordborg og videre til præstegården i Kølstrup ved Kerteminde, hvor Erik Højer Møller endte sit virke som præst.

Tirsdag d. 5. oktober
Forfatter Margrethe Neergaard (kaptajn Jespersens barnebarn)
Tag dig sammen – forstyr din magelighed
Danskerne rører mere ved deres mobil end ved hinanden.
Jeg vil gerne ruske op i danskernes manglende bevægelse!  Foredraget er krydret med anekdoter om min morfar, Kaptajn Jespersens holdninger, samt hans humoristiske indfaldsvinkel til menneskenes svage og stærke sider.
Disse værdier er højaktuelle i vores digitale tidsalder.

Tirsdag d. 12. oktober
Lektor Karl Arne Winther
Livet som Jehovas Vidne i 24 år
Hør om, hvordan en forvirret ung mand på 20 år kom ind i JV i 1973, og hvordan han efter 24 år forlod JV. I foredraget hører du om livet som Jehovas Vidne som både pioner og ældste, og hvordan det er at forlade JV og starte et nyt liv uden religionen.

Tirsdag d. 2. november
Journalist Frode Munksgaard
Når kameraerne er slukket
Et kalejdoskopisk tilbageblik på en tv-verden, som har fyldt flere end 30 år, men også et indblik i en tilværelse hvor det vigtigste har været og er livskvalitet og livsglæde. Frode Munksgaard har nået den såkaldte 3. alder, men arbejder stadig på fuld tid. Nu blot udenfor kameraernes søgelys.

Tirsdag d. 9. november
Eventyrer Rasmus Krath
Livet som eventyrer
Rasmus Krath har igennem 20 år rejst over hele kloden i en søgen efter menneskets, naturens og geografiens mangfoldighed. Nu samler han trådene i en pallette af de bedste og mest afgørende oplevelser fra rejserne samt beretningen om, hvordan det kan lade sig gøre at leve som Eventyrer i dagens Danmark.
Vi kommer forbi adskillelige kontinenter, ser natur, landskaber og befolkninger fra det meste af kloden – krydret med konkrete, inspirerende, faretruende og sjove oplevelser.

Tirsdag d. 16. november
Eventyrer og storvildtjæger Fanny Møller
Man spiser jo zebra..
Støvet hvirvle dovent i den tørre, varme luft. Lyden af de summende insekter er øredøvende. ”You see him, you see him??” ”I have him” – og så falder skuddet.
Jeg havde mange spørgsmål, da jeg, alene kvinde, kørte ud for at gå på jagt i Sydafrika. Som alle gode historier er der det hele: Spænding, blod, død og bar hud. For ikke at tale om mødet med en kultur, der er så fremmed for en kvinde fra Danmark.

Tirsdag d. 23. november
Musikere Allan Høier og Allan Thorsgaard
Så længe skuden ka’ gå… - et viseprogram/cabaret med kendte, svenske viser
Et program med de mest kendte svenske viser af bl.a. Bellman, Sjöberg, Wennerberg, Taube, Vreeswijk, Afzelius og Lundell. Hør (og nyn med på) fx Visen om de 18 svaner, Har du visor, Så længe skuden ka’ gå, Åbent landskab, Deirdres samba og Ping-pong-valsen. I første del portrætteres de store visedigtere og i anden del svenskerne og vores had-/kærlighedsforhold til dem.

Tirsdag d. 30. november
Fængselsbetjent Kim Winther og tidligere indsat Kuno
Bag om bøllen – en historie indefra
Hør om livet på kanten og om fængslernes heldagskoncept ”bag om Bøllen”, hvor vi tegner et billede af en kriminel og sætter fokus på adfærd, mobning, misbrug, vold, fængsel med mere.


Lignende kurser