Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 130 kr/person

Kursusdage

  • 13-01-2023
    Fredag
    13:00 - 15:30

Beskrivelse

Ruslands rolle i tysk politik fra den 1. Verdenskrig til Maj 1945

De færreste har hørt om den tyske kampvognsskole i Kazan og det hemmelige, militære samarbejde mellem Stalins Rusland og det unge, tyske demokrati, kendt som Weimarrepublikken. Kulturhistorikeren Tommy P. Christensen søger at fremdrage den røde tråd i den tysk-russiske historie fra udbruddet af den 1. Verdenskrig, over den russiske revolution, sovjetterne i Tyskland og Kommunistisk Internationale (Komintern) til Weimarrepublikken, det nationalsocialistiske diktatur og de sovjetiske panserstyrkers endelige indtagelse af Berlin i foråret 1945.

Ruslands historie - krige og stormagtsdrømme?

Rusland har i mere end hundrede år haft afgørende indflydelse på Europas historie. Det russiske zardømme afløstes på voldelig vis af den russiske revolution, bolsjevikkernes beslaglæggelse af al privat ejendom i landet, borgerkrigen mellem Røde og Hvide, Stalintiden, den store Fædrelandskrig og de mange kriser under Den kolde Krig frem til Sovjetunionens endelige sammenbrud i 1990-erne.
I denne foredragsrække ser vi nærmere på et udvalg af perioder i Ruslands historie siden 900-årene, og bliver klogere på udviklingen fra Rus-riget, det mongolske herredømme, tiden under Peter den Store og Katharina d. 2.s Rusland, franske, engelske og tyske aggressioner mod russervældet og senest oplevelsen af en NATO-omklamring. Der er selvfølgelig også foredrag om
Ruslands mange krige siden Berlinmurens fald og senest invasionen af Ukraine i 2022 - efter mange løgne om det modsatte.


Bemærk

Der serveres kaffe og kage i pausen.
Der udleveres undervisningsmateriele, i form af kompendie, specielt udviklet til dette foredrag.

Se mere om Tommy her

Lignende kurser