Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 130 kr/person

Kursusdage

  • 19-10-2022
    Onsdag
    19:00 - 21:00

Beskrivelse

De russiske koldkrigsplaner for angreb på Sjælland afsløres den 19. oktober kl. 19.00

Foredrag om de østeuropæiske angrebsplaner mod Danmark og Danmarks geostrategiske position som ”prop” i adgangen til Østersøen.

Den tidligere taktiske efterretningsofficer Niels Jensen fortæller og viser eksempler på Den kolde Krigs hemmeligheder bl.a. om luft- og sølandsætninger på Sjælland – samt den hemmelige russiske kortlægning af Danmark med fokus på Sjælland. Siden 1950 har hemmelige russiske topografer og kortfabrikker produceret omkring 1000 hemmelige militære kort over Danmark.

Foredraget bygger på en række højt klassificerede efterretningsrapporter udarbejdet af amerikanske CIA m. fl. organisationer. Disse rapporter  beskriver i detaljer  Warszawapagtens militære opbygning med henblik på angreb mod Danmark – specielt Sjælland og De danske Stræder – Øresund, Storebælt og Lillebælt var og er også i dag og i fremtiden vitale gennemsejlingsfarvande for den russiske flåde. Udviklingen trækkes op til dagens alvorlige situation omkring Østeuropa og Østersøen. – De danske stræder har ikke mistet deres geostrategiske betydning.

I forbindelse med foredraget vises en mindre udstilling af hemmelige russiske kort over Sjælland og andet klassificeret efterretningsmateriale.

Se mere her


Lignende kurser