Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 800 kr/person

Kursusdage

 • 29-09-2022
  Torsdag
  10:00 - 12:00
 • 06-10-2022
  Torsdag
  10:00 - 12:00
 • 13-10-2022
  Torsdag
  10:00 - 12:00
 • 27-10-2022
  Torsdag
  10:00 - 12:00
 • 03-11-2022
  Torsdag
  10:00 - 12:00
 • 10-11-2022
  Torsdag
  10:00 - 12:00
 • 17-11-2022
  Torsdag
  10:00 - 12:00
 • 24-11-2022
  Torsdag
  10:00 - 12:00

Beskrivelse

Torsdag 29. september
Ph.d. Kasper Støvring
Sammenhængskraft – den lim, der binder danskerne sammen
Den stærke sammenhængskraft har båret danskerne gennem Corona krisen. Danskernes stærke tillid og fællesskab gør dem ikke blot robuste til at klare svære kriser, men gør dem også til verdens lykkeligste folk. Foredraget vil belyse, hvordan sammenhængskraft opstår og virker.

Torsdag 6. oktober
Forfatter Palle Reimann
Pest, kopper og kloge koner
Karantæne og vaccine er ord, vi kender fra middelalderen. Fra en gang hvor man troede, blodet blev dannet i leveren, at hjertet husede livsånden og at mennesket bestod af fire kropsvæsker.  Jordemødre og kloge koner behandlede med besværgelser og naturmedicin og blev brændt på bålet, når det gik galt. Dengang vidste man intet om bakterier eller virusser, men man havde alligevel en vaccine mod kopper. Foredraget tager dig med på en farverig tur blandt hekse og middelalderens medicinske viden og eksperimenter.

Torsdag 13. oktober
Birgithe Kosovic
Det, du ikke vil vide
I foredraget fortæller jeg om den dansk-jugoslaviske familie, jeg er vokset op i, der altid var på kanten af et sammenbrud på grund af min fars voldsomme vrede, og som blev ødelagt, da han i 2013 besluttede, at vi skulle være som døde for hinanden. Er det en fortælling om mislykket integration? Er det en fortælling om en helt almindelig familie, hvor hemmeligheden blev sagt højt? Døm selv, når jeg fortæller om mit barndomshjem.

Torsdag 27. oktober
Provst Kræn Christensen
Livsgnist, livsmod og livsfortælling
Hvor man end befinder sig i livet, så gælder det om at bevare livsgnisten. Hvor kommer den fra, og hvor går den hen, når den ikke er der? Livsgnisten i tilværelsen ændrer sig og tager forskellige former alt efter, hvor man er i livet. Kan livsgnisten forbruges, så der bliver mindre og mindre af den? Er livsgnisten noget, vi skal præstere, eller har vi den bare? Hvordan møder man livet uden at være trist, således man også mister livsgnisten. Hvad stiller man i grunden op når der ikke længere er plads til begejstring på samme måde som man var vant til? Når gnisten springer kan alting ske…..og det er ganske vist.

Torsdag 3. november
Biolog Anton Raundahl
KOEN – fra verdens vigtigste husdyr til klimasynder
For 10.000 år siden blev omkring 100 urokser tæmmet et sted i Mellemøsten. Denne begivenhed fik uvurderlig betydning for vores civilisation, og den ene del af foredraget fortæller om koens store rolle i religion, myter, kunst og kultur. I dag er koen blevet ensbetydende med klimakrise, men sandheden er noget mere nuanceret. Foredragets anden del vil gøre dig klogere på de faktiske forhold. Raundahl fik i 2021 udgivet bogen ko – næsten alt om verdens vigtigste dyr, som blandt andet fik seks hjerter af Søren Ryge i Politiken.

Torsdag 10. november
Jagerpilot Thomas Kristensen (MET)
Kysser Himlen
Thomas Kristensen (MET) er en af Danmarks mest erfarne jagerpiloter, og han tager dig med gennem sit liv, som starter i rolige omgivelser på Amager inden teenageårene og fodboldspillet blev afløst af en tilværelse på den anden side af lydmuren. Som 23-årig kunne han kalde sig pilot og for første gang spænde sig fast i katapultsædet i et F-16 jagerfly. Foredraget giver et helt særligt indblik i tilværelsen som jagerpilot i det danske Flyvevåben. MET’s åbenhjertige fortælling om de personlige oplevelser og overvejelser ved at skulle gå i krig, giver stof til
eftertanke.

Torsdag 17. november
Arne Tubæk Naamansen
Verden har brug for mere Canada
Canada er verdens næststørste land og har verdens 11. største økonomi. Landet lever stille og mere anonymt end naboen mod syd, men hvilket land er Canada egentligt? Er det ikke bare amerikanere, der bor længere mod nord? Canadierne har selv svært ved at definere, hvem de er, men et kan canadierne blive enige om: De er ikke amerikanere.

Torsdag 24. november
Eventyrer Rasmus Krath
Nye eventyr i det nordvestlige Afrika
Rasmus er højskolens faste eventyrer, og hans foredrag vækker altid begejstring. Denne gang har han været på rejse i det nordvestlige Afrika, og det skal der nok være kommet en fortælling eller to ud af…


BEMÆRK: Medbring selv kaffe eller the, kaffekop og evt. morgenbrød.


Bemærk

BEMÆRK: Medbring selv kaffe eller the, kaffekop og evt. morgenbrød.

Lignende kurser