Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 800 kr/person

Kursusdage

 • 26-09-2022
  Mandag
  10:00 - 12:00
 • 03-10-2022
  Mandag
  10:00 - 12:00
 • 10-10-2022
  Mandag
  10:00 - 12:00
 • 24-10-2022
  Mandag
  10:00 - 12:00
 • 31-10-2022
  Mandag
  10:00 - 12:00
 • 07-11-2022
  Mandag
  10:00 - 12:00
 • 14-11-2022
  Mandag
  10:00 - 12:00
 • 21-11-2022
  Mandag
  10:00 - 12:00

Beskrivelse

Mandag 26. september
Højskolelærer Anja Kjølbye
De fynske malere
Fynbo-malernes billeder hører til blandt de mest skattede værker i den danske kunsthistorie. Kredsen, der udsprang omkring malermester Syrak Hansens værksted i Fåborg, blev flettet ind i hinanden via ægteskaber og venskaber. Kunsten forbandt dem på anden vis. Vi dykker ned i værkerne skabt af ægteparrene Syberg og Larsen, og ser på hvordan Fritz og Johannes prægede den danske kunstscene i begyndelsen af det 20. århundrede, og hvordan Anna og Alhed i de senere år er hevet frem og fejret.

Mandag 3. oktober
Fhv. forstander på Bornholms højskole Lillian Hjorth-Westh
PIAF
Alle kender Edith Piaf ,- spurven med den store stemme.
Men ikke alle kender hendes historie.
Hendes halvsøster Simone Berteaut har skrevet om hende i bogen, Piaf-Frankrigs
store sangerinde. Bogen er udgangspunktet for foredraget der er en fortælling fra
hendes fødsel til død, krydret med de dejlige sange. Det er en dramatisk livshistorie.
Der var store op og nedture og man kan høre hende både grine og græde.
Hun blev bare 48 år men nåede de store scener overalt i verden. Det var der ingen
der havde regnet med, da hun i 1915 på dramatisk vis kom til verden i det fattige
Belville kvarter i Paris.

Mandag 10. oktober
Professor Johs. Nørgaard Frandsen
H.C. Andersen
H.C. Andersen er stadig lige så moderne, som da han levede og skrev. I sin samtid registrerede Andersen, hvordan dampmaskinen og telegrafen ændrede verden, ligesom han så et nyt Europa blive formet. Han så brud og var selv en mønsterbryder, socialt og kunstnerisk, og skabte eksempelvis en helt ny genre, det Andersenske eventyr, der både rummer humor, fantasi, mørke skygger og uhygge.

Mandag 24. oktober
Skuespiller Brian Hansen
Det komiske og det tragiske
”Når noget er tragisk, kan det blive så tragisk, at det bliver komisk, og når noget er komisk, kan det blive så komisk, at det bliver tragisk”. Med udgangspunkt i den italienske teatertroldmand Dario Fo vil vi afsøge det at gøre humor til en aktiv del af hverdagen. I foredraget kommer vi omkring Molière, Holberg og Storm P, samt andre danske humorister. Et levende teaterforedrag hvor teaterscenens tragedier og komedier blandes med genkendelige situationer fra hverdagen.

Mandag 31. oktober
Forfatter Margrethe Neergaard
Tag dig sammen – forstyr din magelighed
Danskerne rører mere ved deres mobil end ved hinanden.
Jeg vil gerne ruske op i danskernes manglende bevægelse!  Foredraget er krydret med anekdoter om min morfar, Kaptajn Jespersens holdninger, samt hans humoristiske indfaldsvinkel til menneskenes svage og stærke sider.
Disse værdier er højaktuelle i vores digitale tidsalder.

Mandag 7. november
Tidl. direktør for Fiskeri- og søfartsmuseet i Esbjerg
Morten Hahn Pedersen
Fra viking til borebisse - 50 generationer ved Vadehavet
En spændende og levende beretning om, hvorledes befolkningen ved den danske del af Vadehavet gennem godt 50 generationer har udnyttet beliggenheden ved havet til at skabe sig et eksistensgrundlag. Fra Ribes søhandel i vikingetiden over Rømøs hvalfangere og Fanøs store sejlskibe i oceangående langfart går rejsen op gennem tiden til industrifiskeri, containertrafik og offshoreaktiviteter på Esbjerg Havn.

Mandag 14. november
Eventyrer Rasmus Krath
Fantastiske Brasilien
Mens Europa led nød og nedgang under finanskrisen, havde Brasilien medvind og bevægede sig mod bedre tider. Landet blev 194% rigere på ti år, og man talte om en ny stormagt i det globalpolitiske spil. Men i dag er udviklingen vendt, og Brasiliens fremgang er sat på pause. Hvad er der sket? Nutidens Brasilien er kompleks og rummer både skønhed, grusomhed, overflod og fattigdom. Jeg binder trådene sammen og viser vej igennem både det smukke, det dragende og det onde i Latinamerikas største land.

Mandag 21. november
Jazz med to - Trompetist Søren Peter Frøsig plus pianist
Stemningsmelodier og fortællinger
En velspillende duo med klaver og trompet og et repertoire specielt sammensat af jazz og evergreens fra dengang Aage Stentoft, Leo Mathiesen, Louis Armstrong og mange flere. Dansk jazz og New Orleans klassikere i skøn forening.
Udover en masse god musik vil numrene blive kædet sammen med historier og anekdoter fra tiden, hvor musikken var ny. Der bliver rig mulighed for at synge med på flere af numrene.


Hvis du vil tilmelde dig et hold mere end 14 dage efter start, kan du kontakte os på 70 20 23 77 eller aftenskole@aofsydjylland.dk for at få en reduceret pris.

Lignende kurser