Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 800 kr/person
 • Byhøjskolen Fredericia 0 kr/person

Kursusdage

 • 28-09-2021
  Tirsdag
  10:00 - 12:00
 • 05-10-2021
  Tirsdag
  10:00 - 12:00
 • 12-10-2021
  Tirsdag
  10:00 - 12:00
 • 02-11-2021
  Tirsdag
  10:00 - 12:00
 • 09-11-2021
  Tirsdag
  10:00 - 12:00
 • 16-11-2021
  Tirsdag
  10:00 - 12:00
 • 23-11-2021
  Tirsdag
  10:00 - 12:00
 • 30-11-2021
  Tirsdag
  10:00 - 12:00

Beskrivelse

Tirsdag d. 28. september
Højskoleforstander Mads Rykind-Eriksen
Hvorfor er vi, danskere, danskere?
Kultur er det, der binder os sammen og som gør, at vi kan tale om et “vi”. Vi AGF-fans, vi københavnere, vi europæere. Men hvad er det, der binder os sammen og som giver os en fælles identitet?
Danmark har i mange år været en lille nationalstat med en sproglig og kulturel meget homogen befolkning. Men i de seneste årtier er Danmark blevet en mere etnisk mangfoldig nation, og diskussioner om forholdet til de fremmede er blomstret op – ikke mindst under Muhammed-krisen og senest med flygtninge- og migrationskrisen i 2015.
Hvem vi danskere er, handler både om nutiden men også om drømmene for fremtiden.

Tirsdag d. 5. oktober
Journalist Frode Munksgaard
Når kameraerne er slukket
Et kalejdoskopisk tilbageblik på en tv-verden, som har fyldt flere end 30 år, men også et indblik i en tilværelse hvor det vigtigste har været og er livskvalitet og livsglæde. Frode Munksgaard har nået den såkaldte 3. alder, men arbejder stadig på fuld tid. Nu blot udenfor kameraernes søgelys.

Tirsdag d. 12. oktober
Tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen
Cyberkriminalitet og Cyberspionage
Alle politimyndigheder og efterretningstjenester ser med stor bekymring på den hastigt stigende IT-kriminalitet. Det danske Center for Cybersikkerhed betragter truslen som ”meget høj”, dvs. at det er meget sandsynligt, at den rammer danske myndigheder, virksomheder og borgere. ”Danmark er under angreb” sagde tidligere forsvarsminister Claus Hjorth Frederiksen. Truslerne er dynamiske, fragmenterede og komplekse, og det, vi ser, er kun ”slutningen på begyndelsen”.

Tirsdag d. 2. november
Eventyrer Rasmus Krath
Livet som eventyrer
Rasmus Krath har igennem 20 år rejst over hele kloden i en søgen efter menneskets, naturens og geografiens mangfoldighed. Nu samler han trådene i en pallette af de bedste og mest afgørende oplevelser fra rejserne samt beretningen om, hvordan det kan lade sig gøre at leve som Eventyrer i dagens Danmark.
Vi kommer forbi adskillelige kontinenter, ser natur, landskaber og befolkninger fra det meste af kloden – krydret med konkrete, inspirerende, faretruende og sjove oplevelser.

Tirsdag d. 9. november
Forfatter Margrethe Neergaard (kaptajn Jespersens barnebarn)
Tag dig sammen – forstyr din magelighed
Danskerne rører mere ved deres mobil end ved hinanden.
Jeg vil gerne ruske op i danskernes manglende bevægelse!  Foredraget er krydret med anekdoter om min morfar, Kaptajn Jespersens holdninger, samt hans humoristiske indfaldsvinkel til menneskenes svage og stærke sider.
Disse værdier er højaktuelle i vores digitale tidsalder.

Tirsdag d. 16. november
Fotograf Søren Skov
Rumænien på godt og ondt
I 1992 blev jeg bedt om at tage til Rumænien for at installere en trykkemaskine på et center for Børn og unge. Efterfølgende besøgte jeg landet 40-45 gange hvor jeg blandt andet besøgte børnehjem og mødte pigen Ana-Maria, som ikke havde nogen hænder. Jeg fortæller også om gadebørn, fårehyrder, naturen og livet på landet.

Tirsdag d. 23. november
Skoleleder og bolværksmatros Brian Kronborg
En julinat på Atlanterhavet
En nat i juli 1956 skar stævnen fra det svenske skib Stockholm sig dybt ind i siden på Italiens stolthed, passagerlineren Andrea Doria. 51 mennesker omkom på Atlanterhavet den nat, men hvad skete der egentlig – og hvorfor?
Foredraget er en nervepirrende beretning om de angstfyldte timer, hvor Andrea Doria drev omkring, dødeligt såret uden brugbare redningsbåde til alle. Og det er en beretning om en katastrofe, der fødte helte og kujoner ud af helt almindelige mennesker – som den slags begivenheder altid gør.

Tirsdag d. 30. november
Fortæller Steen Jørgensen
Hærens feltprovst
En fortælling om den unge feltpræst og senere feltprovst Erik Højer Møllers oplevelser gennem de to Slesvigske krige, det hårde og slidsomme arbejde med at være der for de mange soldater, sårede som døde, de mange vanskelige forhold som feltpræsten måtte kæmpe med i hverdagen, kampen for en anstændig behandling af de mange døde.
Den senere udvisning fra Sønderjylland fra sit virke som præst i Nordborg og videre til præstegården i Kølstrup ved Kerteminde, hvor Erik Højer Møller endte sit virke som præst.

Bemærk

OBS:
Der er ikke noget foredrag den 26/10.

Foredraget holdes istedet den 30/11.

Lignende kurser