Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 795 kr/person

Kursusdage

  • 15-10-2022
    Lørdag
    11:20 - 17:25

Beskrivelse

Efter endt opsamling køres til Korsør, hvor dagens første guide Flemming står på bussen. Flemming og Lene åbnede i 2003 Storebælt Camping efter selv at have bygget hele pladsen op fra bunden i det tidligere svajebassin for Storebæltsfærgerne.
Der fortælles om byggeriet af broen og campingpladsen. Efter turen venter der på Café Bæltstedet en dejlig frokostbuffet.
Efter at have passeret betalingsanlægget, kører vi ad Europas længste hængebro ud til Sprogø, hvor vi på denn tur har speciel adgangstilladelse. Vi starter med en tur til fods på Gammel sprogø, hvor både det tidligere pigehjem og fyrtårnet ligger. På turen får vi fortalt historien om pigehjemmet. Vi besøger ikke bygningerne, men får til gengæld fortalt de gode og grumme historier, der går tilbage til længe før pigehjemmet blev oprettet, blandt andet får vi fortalt om Valdemar den Stores Borg, som vi stadig kan se ruin-resterne af. . Derefter kører vi rundt på Ny Sprogø. Undervejs får vi fortalt om øens natur og historie samt om Storebæltsforbindelsen. Sprogø byder på et fantastisk dyreliv og der bliver mulighed for at komme helt tæt på - og ind under – Storebæltsbroen. Turen slutter igen ved betalingsanlægget ca. kl. 17.00, hvorefter vi kører retur til opsamlingsstederne

Lignende kurser