Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 795 kr/person

Kursusdage

  • 22-04-2023
    Lørdag
    08:10 - 17:25

Beskrivelse

Nordfyn er et mekka for kunstelskere. På denne tur skal vi se malerier, keramik, smykker, træskærerarbejder og meget mere.

Første stop på turen er værkstedsgalleriet ved Søndersø. Her udstiller kunstnerparret Karen Engholm Jensen og Allan Bo Jensen foto, psaligrafi og malerier i Galleriet, og vi skal naturligvis også se Allans motorsavs-skulpturer.
Vi fortsætter til kunstgården Vi starter denne tur med direkte kørsel til det centrale København hvor vi mødes med vores lokal-guide, Lisa Elsbøl. Lisa tager os med til det gamle Christianshavn, der i sin tid blev anlagt af Christian IV. I mange år blomstrede bydelen, der hurtigt blev befolket af driftige købmænd og håndværkere. Med tiden kom der også en del industri i området hvor B & W var den største – og i øvrigt det største skibsværft i Danmark. Vi går ad de hyggelige gader og ser nogle af de smukke baggårde mens vi får fortællingen om denne bydel, der omkring år 1900 var meget travl og med rigtig mange – ofte fattige - indbyggere. 100 år senere har freden næsten sænket sig, efter at man har foretaget en del by-sanering. Ikke desto mindre står mange af de gamle bygninger stadig, nu indrettet som dejlige boliger og spændende og kreative virksomheder. Glæd dig til et besøg i den hyggeligst bydel i København.

Efter byrundturen har vi samlet appetit og kører til Amager Strandvej hvor vi skal spise frokost
Efter frokost fortsætter besøget på Christianshavn i Lille Mølle. Når vi træder ind ad døren, er det som at gå direkte ind i en bolig for 100 år siden. Møllen blev i 1916 købt af en ung ingeniør, der indrettede den som fabrik og som privat hjem. Hjemmet er fordelt på fem etager med stuer, værelser, huler, et vinbryggeri og – ikke mindst en gildesal. Ingeniøren og hans hustru var kendt for at have et åbent hjem med besøg af mange spændende mennesker og i det hel taget for afholdelse af mange middage og fester. Ingeniøren døde allerede i 1949 men hans hustru boede i møllen indtil 1972 og hun ændrede ikke ved indretningen i alle de år. Så her er en helt unik mulighed for et blik bagud i tiden. Vi bliver vist rundt af Lille Mølles kyndige omviser, der levendegør det liv, der blev levet i møllen, udpeger de mange spændende ting fra fjerne lande, som ægteparret havde dekoreret deres hjem med, viser skjulte skabe og rum frem og på den måde tager os med på en fantastisk tidsrejse.

Prisen inkluderer: transport, byrundvisning på Christianshavn, frokost inkl. én genstand, entré og rundvisning i Lille Mølle, kaffe i bussen

Dagens Program:
10.00: Byvandring, Christianshavn
12.00: Frokost (ekskl. drikkevarer)
13.30: Rundvisning, Lille Mølle

Vigtigt: Ture med flere opsamlingssteder:
Angiv ønsket opsamlingssted ved tilmelding.

A = Parkeringspladsen i Rådmandshaven
B = Sct. Jørgen Park v/Tanken

lørdag den 22. april 2023                Vælg opsamlingssted:
A: Rådmandshaven p-plads                     kl. 08.10-17.25
B: Sct. Jørgens Park v/Tanken                kl. 08.00-17.35

Hold nr. 6223117995          Pris kr. 795,-
Bindende tilmelding


i Skovby, hvor vi starter med frokost inden vi bliver vist rundt i Tina Larsens landgalleri, der rummer udstillinger af mere end 50 kunstnere der udstiller alt fra glas, bronze, keramik til malerier og billedkunst.
Dagens sidste stop er hos ægteparret Else Friis og Jørgen Anderson, der i private rammer udstiller deres værker indenfor henholdsvis billedkunst og trædrejning. Her slutter vi med eftermiddagskaffe og kage inden vi igen returnerer til Sjælland.

Pris pr. person: kr. 795,-
Pris inkluderer: Transport, besøg og rundvisning på 3 af Nordfyns kunstværksteder, frokost inkl. en drikkevare, eftermiddagskaffe/kage, kaffe/te i bussen

Program
10:00 Besøg på Værkstedsgalleriet,
12:15 Besøg på Kunstgården inkl. frokost
14:15 Besøg hos Else Friis/Jørn Anderson inkl. kaffe/kage
16:00 Retur mod opsamlingssteder

Vigtigt: Ture med flere opsamlingssteder:
Angiv ønsket opsamlingssted ved tilmelding.

A = Parkeringspladsen i Rådmandshaven
B = Sct. Jørgen Park v/Tanken

lørdag den 11. december 2021                Vælg opsamlingssted:
A: Rådmandshaven p-plads                    kl. 07.35-18.45
B: Sct. Jørgens Park v/Tanken                kl. 07.20-19.00

Hold nr. 221-995          Pris kr. 795,-
Bindende tilmelding


Lignende kurser