Lignende kurser

Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud

Kursusdage

Beskrivelse

Efter endt opsamling køres til Kalundborg hvor vi skal med færgen til Ballen på Samsø. På Samsø mødes vi med vores guide, som skal følge os hele dagen på øen.
Formiddagen starter på sydøen - den største del af Samsøs areal. Her venter der os en spændende fortælling om mange af øens 22 små byer, der hver især har en helt unik historie at fortælle. Bl.a. landarbejderbyen Ørby og hovedbyen Tranebjerg med det smukke nyrestaurerede hus Anton Rosen Huset. Vi passerer de gamle middelalderkirker, øens eneste fyrtårn Vesborg og godset Brattingsborg. De små gamle husmandssteder kan fortælle om om tidligere tiders landbrug på Samsø - og samtidig en nutidig fortælling om, hvordan små lokale virksomheder efterhånden skyder op i de gamle bygninger. Vi gør hold i en af dem - Samsø Gårdbutik. Svanegården er oprindelig en gammel firlænget Samsø-gård, men er i dag indrettet som en stor gårdbutik. Virksomheden har sine rødder i det midtjyske, hvor der fra eget væveri produceres uldvarer. Ud over uldvarer og beklædning, præsenterer butikken også en række af lokale produkter, som vi helt sikkert får en smagsprøve på.
Vi spiser frokost (ekskl. drikkevarer) på Samsø Perlen inden turen om eftermiddagen går til nordøen.
På Nordøen venter der os en helt usædvanlig naturoplevelse. Både i området omkring Stavns Fjord med den hyggelige havneby Langøre og senere i det bakkede morænelandskab på Samsøs nordspids. Der bliver tid til et besøg i den idylliske by Nordby, hvor der kan opleves gadekær, klokketårn og bindingsværkshuse. Her kan man besøge den gamle butik "Smagen af Øen", som byder os på flere årstidsbestemte smagsprøver på nogle af de mangle lokalt producerede varer, der er repræsenteret i butikken.
Turen afsluttes i Ballen Færgehavn, hvor guiden efter en dejlig dag på Samsø, tager afsked på gruppen. Vi tager færgen tilbage til Kalundborg og kører retur til opsamlingssteder.
Pris inkluderer: Transport, færge, guide, foredrag, frokost ekskl. drikkevarer, kaffe/te i bussen
Program
08.30 Ankomst Kalundborg færgehavn
08.50 Afgang med færge
10.20 Ankomst Samsø
 
17.15 Check-in Ballen færgehavn
17.35 Afgang med færge
19.05 Ankomst Kalundborg

Lignende kurser