Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 230 kr/person

Kursusdage

  • 30-09-2022
    Fredag
    12:00 - 13:00

Beskrivelse

Frederik 2. forvandlede middelalderfæstningen Krogen til et strålende renæssanceslot og en storslået ramme om hans og Dronning Sophies liv. Fra Kronborg havde kongen udsigt til velstand. Fra sit arbejdsværelse kunne Frederik 2. se ud på de hundredevis af skibe, der dagligt kastede anker og betalte told, inden de kunne sejle videre gennem Øresund. Frederik 2. blev en meget rig konge. Han forgyldte sit slot og betalte store formuer til kunstnere og videnskabsfolk. En af dem var astronomen Tycho Brahe.

Praletapeter og vild fest i Dansesalen
Når Frederik 2. og Dronning Sophie holdt fest på slottet, blev den enorme dansesal dekoreret med de kostbare Kronborgtapeter, og Europas spidser blev trakteret med 24 retter og dansede til den lyse morgen. En brand i 1629 hærgede store del af slottets inventar. Slotskirken gik fri af flammerne, og her kan man se, hvordan hele slottet oprindeligt har været indrettet med kunstfærdige træpaneler og kassettelofter.

Kasematterne og Holger Danske
Frederik 2. fik udgravet de underjordiske gange under slottet. De beskyttede soldaterne, når fjendens kugler bragede ind i Kronborg. Her kunne soldaterne forskanse sig i ugevis. Der var plads til heste og mandskab og mad nok til 1000 mand i op til fire måneder. I Kasematterne hviler også en dansk sagnhelt, den store kriger Holger Danske.

Omvisningen inkluderer besøg i de kongelige gemakker, Dansesalen, Slotskirken og Kasematterne.

På Kronborg Slot er der også en udstilling med Jim Lyngvild i øjeblikket. Udstillingen er ikke en del af rundvisningen, men du kan se den på egen hånd.

Nyd mad og drikke i restauranten Kadetten, Strandvejsristeriet i eller i "madpakkerummet", hvor til der er adgang fra Slotsgården. Medbragt mad kan også nydes udendørs på voldene eller i picnicområdet. Mad - og drikkevarer må ikke medtages på slottet. 

Transport, parkering og adgang til Kronborg Slot


Lignende kurser