Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere, da der er forskel på, hvilke kommuner, der giver tilskud til forskellige grupper af borgere. Du bliver derfor bedt om at indtaste din bopælskommune, hvorefter du får vist de priser, der er tilgængelige for dig.
  • Fuldt betalende 175 kr/person

Kursusdage

  • 28-07-2021
    Onsdag
    12:00 - 13:30

Beskrivelse

Kongens Have er nok Københavns mest benyttede park. Den blev anlagt af kong Christian d. IV, da han ikke kunne klare stanken i sin hovedstads centrum om sommeren! Haven blev anlagt samtidig med slottet, Rosenborg, som blev opført i 1606. Kongen beordrede et større stykke jord ryddet for huse og haver for selv at opføre et lysthus, der skulle forsyne hoffet med blomster, frugter og grøntsager. Barokstilen var fremherskende på denne tid, selvom renæssancen stadig blev benyttet. Haven blev derfor indrettet med symetriske lindealleer, en urtegårdshave samt et hjørne i renæssancestil. Gennem århundreder har haven forandret sig, og i dag er mange stilarter repræsenteret: Renæssance, Barok og Engesk havestil. Haven har i dag omkring 3 millioner besøgende om året. Ud over de smukke planter er haven prydet med mange skulpturer fra forskellige tider. Et af de nyeste kunstværker består af en række sten og metal,- men det ser vi på sammen på havevandringen.

Bemærk

Havevandring ved guide Pia Mengel i Kongens Have og i Rosenborg Slotshave. Vi mødes ved indgangen til Kongens Have fra Øster Voldgade 4A, 1350 København K, hvor Pia står med et AOF skilt.

Lignende kurser