Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere, da der er forskel på, hvilke kommuner, der giver tilskud til forskellige grupper af borgere. Du bliver derfor bedt om at indtaste din bopælskommune, hvorefter du får vist de priser, der er tilgængelige for dig.
  • Fuldt betalende 250 kr/person

Kursusdage

  • 08-07-2021
    Torsdag
    13:30 - 15:00

Beskrivelse

Yderst på Frederiksberg ligger en lille bymæssig perle, der indtil for et par år siden var næsten ukendt i offentligheden. Den Sønderjyske By er et boligkomplek, opført 1921-23, oprindeligt med 301 boliger og 8 butikslejemål. Butikkerne er i dag omdannet til boliger. Komplekset er tegnet og opført af Frederiksberg Kommune som følge af en voldsom, generel boligmangel efter Verdenskrigen. Arkitekturen er nyklassicistisk med inspiration både fra den nationalromantiske bevægelse og havebybevægelsen med udspring i England og Tyskland. Husene er i 2 etager med udnyttet tagetage og der er store grønne områder, både som fælles friarealer og private haver. Bebyggelsen er opført med krumede huse med enkle, rødbedefarvede facader, der sammen med alt det grønne giver et indtryk af en lille landsby i storbyen. Vi går en tur i området, guidet af lokal arkitekt Paul, og ser på det fine byggeri og hører også om byggeriets historie og ikke mindst kampen imod storkapitalen!

Bemærk

Guidet byvandring ved ekstern guide, arkitekt Paul. Vi mødes foran Falkonergårdens Gymnasium, Sønderjyllands Alle 25 med Pia Mengel som står med et AOF Skilt. Turen slutter ved KB-Hallen på Peter Bangsvej, hvor der er både busser og S-tog.

Lignende kurser