Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 895 kr/person

Kursusdage

  • 27-05-2023
    Lørdag
    06:45 - 19:55

Beskrivelse

Sofiero Slot & Blomsterpark: Med sin fantastiske beliggenhed ved Øresund er Sofiero slot og slotspark et uovertruffet udflugtsmål. Her forenes den unikke kongelige havearv med nyskabende havedesign og spændende udstillinger i slottet og parken.

I 1864 starter byggeriet af Sophiero, som slottet hed dengang, på foranledning af Kronprins Oscar og hustruen Sophia af Nassau. Slottet havde kun én etage til at begynde med, men da Oscar blev udnævnt til konge (Oscar II) ti år senere, gennemgik slottet en omfattende renovering, og det fik her det udseende, som vi kender i dag. I 1905 overtog Kronprinsparret Gustaf Adolf og Margaret det fine slot. De var begge meget interesserede i haver, og det varede ikke længe, før en ny have voksede frem på Sofiero. I 1950 blev Gustaf Adolf konge af Sverige (Gustaf VI Adolf), men haveinteressen var der altid plads til.

I 1973 testamenterede Gustaf VI Adolf Sofiero til Helsingborg. Takket være Margareta og Gustaf Adolfs brændende haveinteresse kan titusinder af besøgende hvert år nyde denne smukke slotspark, som er verdenskendt for sine rododendron, som står i flor fra midt maj til midt juni.

____________________________________________________________________________________

Efter opsamlingen sætter vi kursen direkte mod Helsingør, alt imens der undervejs nydes en kop buskaffe. Vi tager med én af de elektriske ForSea færger til Helsingborg, Her stiger den dansktalende guide fra Sofiero på bussen og giver os en kort introduktion til vores besøg. Efter få minutters kørsel, ankommer vi til det flotte Sofiero Slot med den uforglemmelige blomsterpark, der i årevis har behaget øjet, både på kongelige og på nutidens mange besøgende. Vi starter besøget med en guidet tur i parken.

Efter rundvisningen er frokosten gjort klar til os. Derefter er der tid til at gå en tur i parken i eget tempo inden det bliver tid til eftermiddagskaffe og hjemmebag i Café Glasverandaen.

Inden vi forlader Sofiero, vil der igen være lidt tid på egen hånd, så vi enten kan nærstudere vores yndlingsplanter eller besøge stedets lille butik, hvor der både kan købes planter, haveredskaber og andet til haven – men også ting til hjemmet

Vi kører hjem via Helsingborg-Helsingør og herfra videre til Sydvestsjælland efter en dag i smukke omgivelser og måske med lidt planter eller andet i bagagerummet!

 

Prisen inkluderer: transport, sejltur t/r til Helsingborg, entré & rundvisning på Sofiero, frokost, kaffe & kage, kaffe i bussen

 

 Dagens Program:

11.00: Ankomst på Sofiero

11.15: Guidet tur

12.30: Frokost, kylling, salat, vand og brød

14.30: Kaffe og kage

 

 

Afgangs- og ankomsttider:

 

By                                                                                  Afgang         Hjemkomst

Slagelse, Busterminal, Ndr. Stationsvej                        06.45             19.55


F24, Nørretorv Ringsted                                                08.25             18.10

 Lignende kurser