Priser for hele kurset

Info om priser
[dic] Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
  • Fuldt betalende 995 kr/person

Kursusdage

  • 27-10-2021
    Onsdag
    08:30 - 15:30

Beskrivelse

Busturen går til den spændende ø i Storebælt: Sprogø,- et gammelt sørøver bosted. Normalt er der ikke adgang til øen, som i dag tjener som fuglerasteplads forår og efterår samt som feriested om sommeren for ganske få og udvalgte familier. Allerede i Stenalderen boede der mennesker på øen, i 900 tallet blev det sørøverborg og i 1157 byggede Kong Valdemar den Store et af Danmarks første fæstningsanlæg. Fundamentet er stadig intakt. Hollænderne fik smag for øen i over 175 år og forlod den først i 1691. Et herberg blev opført i 1571 for strandede gæster, og under Napoleonskrigene tog englænderne ophold på øen i 1810. Siden 1814 har øen været statsejendom med kvindehjem i ca. 40 år, feriekoloni for skolebørn i 1961 – 1976 for så endelig at blive base for Storebæltsbroens byggeri i 1988 – 1998. Nu består øen af både Gl.- og Ny Sprogø, som vi begge skal besøge, - den gamle ø til fods og den nye ø med bussen. På Gammel Sprogø ser og bestiger vi bakken med Valdemar Den Stores borgfundament, hvorpå også øens fyr står. På Ny Sprogø kører vi rundt langs ø-kanten og kommer under selveste Storebæltsbroen. Vi hører om øens historie, dens natur og dens fugle og dyr. Efter ca. 2½ timer på Sprogø kører vi til Korsør og spiser frokost.

Bemærk

Turen omfatter bus tur-retur fra Hellerup Station med guide på hele turen og rundvisning med foredrag på Øen ved intern guide fra Visit Sjælland. Frokost med 2 stykker smørrebrød og 1 drik.

Lignende kurser