Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 625 kr/person

Kursusdage

  • 10-06-2023
    Lørdag
    07:55 - 17:20

Beskrivelse

Efter endt opsamling kører vi til Tersløsegård nær Dianalund. 2022 er 300-året for Dansk Teaters ”fødsel”. Det skete nemlig i 1722, da Ludvig Holberg fik opsat sit teaterstykke, ”Den politiske Kandestøber” på Grønnegadeteatret. Hvad mange ikke ved, er, at Holberg skrev meget andet end komedier. F.eks. skrev han både historiske og juridiske værker. Holberg var meget moderne for sin tid, han var en oplysningstidens mand. Han rådede f.eks. i 1728 til at man gav jøder ret til indvandring og hævdede også, at kvinder skulle have ret til studier og embeder og til at blive anerkendt som juridiske personer.

 

Holberg bosatte sig i 1745 på Tersløsegård og var medvirkende til at Sorø Akademi blev oprettet som en anderledes uddannelsesinstitution, der skulle være uafhængig af Københavns Universitet. Som hjælp til Akademiets grundlæggelse testamenterede han hele sin formue til projektet.

 

Vi får en rundvisning på Tersløsegård i Holbergs gamle stuer. Undervejs får vi beretningen om en usædvanlig og fremsynet mand.

 

Afhængig af vejr og vind spiser vi en lækker sandwich enten på Tersløsegård eller i Zen-Garden, som er vores næste stop i dag og som er en helt anderledes oplevelse.

 

Den imponerende Zen-Garden er én mands livsværk: Jørgen Nielsen har igennem de seneste 35 år – ene mand – ændret en almindelig flad have til et kuperet parkområde. Ét af grundelementerne i forvandlingen er de store kampesten, der er grundlaget for bakker og ”bjerge”. Alt i alt er der brugt 8000 tons sten i haven. Jørgen Nielsen har ladet sig inspirere på sine rejser i Himalaya, især af de mange Rhododendron, der vokser vildt dér. I Zen-Garden findes der over 700 forskellige Rhododendron, hvoraf en stor del er bragt til Danmark af Jørgen Nielsen.

 

Zen-Garden består egentlig af to haver, ”den gamle have” og ”den nye have”, der alt i alt dækker et areal på 24.000 m2. Det er Jørgen Nielsen og hans datter, Mette, der passer Zen-Garden hvor man ud over de mange planter også kan se ét af Europas største anlæg med Koi-karper.

 

Inden vi forlader Zen-Garden får vi serveret kaffe og kage.

 

Prisen inkluderer: transport, entré og guide, Tersløsegård, sandwich og 1 øl/vand, entré Zen-Garden, kaffe og kage, kaffe i bussen

Dagens Program:

10.00: Tersløsegård

12.30: Zen-Garden

16.00: Retur til opsamlingsstederne

 

Afgangs- og ankomsttider:

By                                                                                  Afgang         Hjemkomst

Næstved, Sct. Jørgens Park                                         08.40             17.20

Næstved, Rådmandshaven                                           08.50             17.10                                  

Slagelse, Busterminal, Ndr. Stationsvej                        09.35             16.25

Mulighed for fælleskørsel fra F24, Nørregade, Ringsted  kl. 07.55

Lignende kurser