Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere, da der er forskel på, hvilke kommuner, der giver tilskud til forskellige grupper af borgere. Du bliver derfor bedt om at indtaste din bopælskommune, hvorefter du får vist de priser, der er tilgængelige for dig.
  • Fuldt betalende 150 kr/person
  • Pluskortmedlem 142,5 kr/person

Kursusdage

  • 06-07-2021
    Tirsdag
    17:00 - 19:00

Beskrivelse

Kirkegården som blev skabt til de fattige, men som med tiden blev en grøn oase midt i det hektisk København både for levende og døde.

Fra 1760 er både ukendte og med tiden også meget kendte borgere i København fundet deres hvilested her blandt de skønneste træer og buske – blomsterne kommer de mange besøgende med. Blandt de mange tusind gravsteder findes verdens berømte personer som H. C. Andersen og Søren Kierkegaard, hvilket betyder at kirkegården også besøges af mange turister.

Dog er Assistens Kirkegård først og fremmest københavnernes – her kommer de for at ”hilse” på både ukendte og kendte – f.eks. kunsterne Dan Turèll, Hans Scherfig og Etta Cameron. Der er mange af de seneste årtiers kunstnere begravet på kirkegården –i dag er kirkegården nærmest en mindepark for personligheder inden for kunst og kultur. Men kirkegården er også en lokal kirkegård, hvilket har reddet den fra blot at blive en park – den kan betegnes som en kirkegård omgivet af en kulturpark.

Dette er en byvandring som både fæller om kirkegårdens historie, udvalgte personer som har fundet deres sidste hvilested her, metrobyggeri på kirkegården og lidt om Nørrebro og den store mangfoldighed som findes her.

 

Lignende kurser