Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 299 kr/person

Kursusdage

  • 25-11-2023
    Lørdag
    11:00 - 13:15

Beskrivelse

- Særrundvisning på Ubåden SÆLEN, torpedomissilbåden SEHESTED og i Mastekranen.
Denne lørdag skal vi besøge det historiske Nyholm og have hele tre særomvisninger, på det, der var orlogsflådens base gennem 300 år. Først skal vi på en kort guidet tur i det fri på dele af Marinestation Holmens område og bl.a. opleve nogle af de historiske bygninger som Arresthuset, Søværnets Kaserne og Holmens Hovedvagt kaldet ”Under Kronen”, og vi skal høre om salutering fra Batteri Sixtus og opleve ankret fra Linjeskibet Dannebroge.
Derefter skal vi på en særomvisning, hvor vi skal besøge Skibene på Holmen, som er Danmarks ældste koldkrigsmuseum, og som på museumsområdet udstiller fregatten PEDER SKRAM, torpedomissilbåden SEHESTED, ubåden SÆLEN og den nok så kendte Mastekran. På denne tur skal vi ombord på torpedomissilbåden SEHESTED bygget på Frederikshavns Værft og med 23½ års tjeneste i Søværnet. Samt ned i Danmarks sidste ubåd, Sælen med den dramatiske historie, inden vi tager helt til tops i pejlemærket for Holmen, selveste Mastekranen, tegnet af arkitekten Philip de Lange, og med en storslået udsigt over Københavns Havn – og det omkringliggende område, der emmer af historie. Så kom med til en spændende dag, hvor oplevelserne står i kø.

Bemærk

Arrangementet inkluderer guidet gåtur ved Marianne Bentzen på dele af marinestation Holmens område, og særrundvisning med besøg ombord på Ubåden Sælen og torpedomissilbåden Sehested samt Mastekranen, kom gerne i god tid. Turen er ikke for gangbesværede grundet besøg i materiel og ophold kan virke klaustrofobisk på nogle. Mødested: Under Kronen på  A. H. Vedels Plads tæt på Elefanten i den nordligste ende af Nyholm, 1439 København.

Lignende kurser