Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 2559 kr/person

Kursusdage

 • 19-10-2023
  Torsdag
  09:00 - 21:00
 • 20-10-2023
  Fredag
  09:00 - 21:00

Beskrivelse

Vi har fået en enestående chance for at besøge Koldkrigsmuseet REGAN Vest med den hemmelige regeringsbunker dybt under Rold Skov i Nordjylland - et autentisk stykke Danmarkshistorie, der stadig står fuldstændig intakt med alt originalt interiør. Attraktionen, der har været skjult for offentligheden, åbnede i år og er allerede særdeles efterspurgt, og man kan kun besøge bunkeren på forudbestilte guidede rundture, som vi har sikret os til denne tur. Så kom med og oplev det atomsikre og intakte bunkeranlæg på nærmeste hold 60 meter under en kridtbakke. Under opholdet bor vi på det skønne hotel Comwell Rebild Bakker, der ligger syd for Limfjorden med adgang direkte ud til den enestående natur midt i Rebild Bakker. Og på turen hjem skal vi have endnu en stor oplevelse, når vi besøger den legendariske Hvidsten Kro og skal have æggekage med flæsk. Du kan godt begynde at glæde dig!          
Dag 1: Ankomst til Comwell Rebild Bakker Med afgang fra Hellerup Station og smurte madpakker begiver vi os afsted i Lyngby Turistfarts eksklusive bus med komfortable sæder, og med passende stop undervejs inkl. et dejligt frokoststop, kører vi med kurs mod Comwell Rebild Bakker. Vel fremme på hotellet midt i Rebild Bakker, kan du nu på egen hånd at nyde hotellets mange faciliteter, hoppe i swimmingpoolen eller gå en tur i det naturskønne, Rebild Bakker, der ligger lige uden for døren. Om aftenen mødes vi til en dejlig to-retters menu, og så er det måske blevet tid til en drink i baren, en aften dukkert eller at samle kræfter til morgendagens store oplevelser.  Inkluderet: 2-retters aftenmenu.      
Dag 2: REGAN Vest og Hvidsten Kro Efter Comwells morgenmadsbuffet med alt hvad hjertet begærer, så er det blevet tid til turens hovedattraktion, REGAN Vest. Vi træder nu direkte ind i et stykke uberørt koldkrigshistorie og skal have et enestående indblik helt ind i kernen af, hvordan Danmark skulle styres, i tilfælde af en atomkrig. Vi begiver os i hold på ti personer gennem den 300 meter lang indgangstunnel, 60 meter under jorden og besøger den uberørte og fuldt møblerede bunker, der i al hemmelighed blev opført i 1960’erne og skulle huse regering, embedsmænd samt den siddende regent. Indgangen til bunkeren har altid været skjult af maskinmesterboligen, hvor maskinmesteren, der havde det daglige tilsyn med bunkeren, boede sammen med sin familie. Denne bolig, der står som i 1980, skal vi selvfølgelig også opleve indefra. Herudover indeholder det imponerende anlæg også en velkomst- og udstillingsbygning med café og udstillinger, der blandt andet fortæller om bunkerens konstruktion, den kolde krig og det danske beredskab i krisesituationer. Så der er nok at opleve og udforske på turens omdrejningspunkt. Efter de mange indtryk, så er det tid til en sen frokost og dagens anden store oplevelse, nemlig æggekage med flæsk på den legendariske Hvidsten Kro. En kro, der med en meget lang historie og talrige begivenheder, har været vidne til en meget tung skæbne for slægten Fiil under 2. verdenskrig, som de fleste af os nu ”kender” via de to film om ”Hvidsten Gruppen”. Efter middagen i de historiske stuer på kroen, er der mulighed for at besøge det tilstødende museum, hvor du kan følge kroens lange historie, inden vi sætter os tilrette i bussen mod Sjælland med tid til at fordøje de mange indtryk. Inkluderet: Morgenmadsbuffet og stor frokost.


Bemærk

Teknisk rejsearrangør er Lyngby Turistfart. Medlem af rejsegarantifonden nr. 242.
Rejsen omfatter bus tur-ret og guide/rejseleder Marianne Bentzen, på hele turen, overnatning i delt dobbeltværelse samt 2 retters menu og morgenmad på Comwell Rebild Bakker. (Eneværelser kan bestilles mod tillæg på 225 kr. ved henvendelse til gladsaxe@aof.dk).
Entre og rundvisning i grupper af 10 personer i Regan Vest, Frokost på Hvidsten Kro samt museumsbesøg. Drikkevarer og øvrige måltider sker for egen regning.
OBS: tilmeldinger er bindende fra 6 uger før afrejsedatoen, jævnfør AOF Gladsaxes handelsbetingelser. Vi tager forbehold for evt. mindre ændringer i tidsplanen samt hjemkomsttidspunktet. Men turen er planlagt til afgang fra Hellerup Station ved busserne torsdag 19/10 kl. 9:00 (kom senest 10 minutter før afgang), og en forventet hjemkomst samme sted fredag 20/10 kl. 21:00.
Bemærk: REGAN Vest egner sig desværre ikke for dårligt gående, rollator og kørestolsbrugere pga. den vanskelige fremkommelighed i bunkeren.

Lignende kurser