Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 260 kr/person
  • Efterløn Brøndby, Brøndby 130 kr/person
  • Ledig over 50 år Brøndby, Brøndby 130 kr/person
  • Pensionist Brøndby, Brøndby 130 kr/person

Kursusdage

  • 27-06-2024
    Torsdag
    17:00 - 18:00

Beskrivelse

Normalt fortæller guiderne om alt det, du ser, når I sejler gennem Københavns inderhavn og kanaler.
Men dét gør Hanne altså ikke..... I stedet skal I høre fabelagtige, fantastiske og finurlige historier om middelalderens og renæssancens havneområder.
Vi mødes på Ved Stranden ved Canal Tours mole lige overfor Christiansborg.
Jo hurtigere I kommer i båden, des hurtigere kommer vi af sted, da vi kun har båden i præcis en time.

Vi sejler forbi Holmens Kirke og Børsen, som begge tilskrives Christian den 4. Men Holmens Kirke blev allerede opført i 1562-63 af hans far Frederik den 2. som ankersmedje til Bremerholm skibsværft.
Ved øen Bremerholm samlede Kong Hans den danske orlogsflåde fra 1510, og her lå orlogsskibene frem til begyndelsen af 1600-tallet, hvor de flyttede over i Christian den 4.s nye Tøjhushavn. Dog fortsatte området med at være skibsværft frem til 1856.
Vi fortsætter over mod Operaen, hvor man under udgravningerne til Operahuset fandt tre skibe, der tolkes som resterne af en skibsspærring fra 1428. Vi sejler gennem Holmen (Nyholm), som efterhånden overtog orlogsflåden og dens funktioner fra hhv. Bremerholm og Tøjhushavnen.
BEMÆRK: Det er ikke muligt at fortælle hele Holmens historie, da det er forbudt at sige noget, mens vi sejler gennem et stykke af Holmen med de nye boliger og beboere, som ønsker stillezoneområder.
Efter Holmen går turen tilbage til københavnersiden mod Kastellet og Toldboden, der er en del af Christian den 4.s Ny-København.
I 1628 flyttede Christian den 4. Toldboden fra Knippelsbro og ud til det nuværende toldbodsområde og gik i gang med at etablere en ny bydel. Det betød mindst en tidobling af inderhavnens areal og en fordobling af selve København.
Vi krydser havnen igen og sejler gennem Christianshavns Kanal, hvor blandt andet det berygtede fængsel Tugt, Rasp og Forbedringshus lå.
BEMÆRK: Her skal vi også tie helt stille på et stykke af kanalen, fordi de nye tilflyttere ønsker stillezone midt i bydelen
Undervejs passerer vi Christian den 4.s hemmelige krigshavn ”Tøjhushavnen”, der i dag kan ses i Det kongelige Biblioteks Have.
Tøjhushavnen overtog funktionen fra Bremerholm, hvorefter orlogsskibene blev ekviperet fra Tøjhuset og Proviantgården, indtil funktionen fra 1690´erne flyttede over til Ny Holm.

Bemærk

Mødetidspunkt: kl. 16.45 på Ved Stranden ved Canal Tours mole lige overfor Christiansborg.
Jo hurtigere I kommer i båden, des hurtigere kommer vi af sted, da vi kun har båden i præcis en time.

Lignende kurser