Lignende kurser

Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud

Kursusdage

Beskrivelse

Nu har du den enestående mulighed at opleve tranedans på fint hold i det østlige Skåne blot to times kørsel fra København.

Omkring de store vådområder syd for Kristianstad er tranerne begyndt at stoppe op og hvile sig på deres rejse mod ynglepladserne. I de seneste år er der talt op til 6.000 fugle, og nogle af dem kan endda ses udføre den berømte tranedans, som ellers kun opleves ved den kendte Hornborgasjön i mellemsverige. Vi vil bruge et par timer til at nyde de imponerende fugle og hvad der ellers er at opleve i den rige natur omkring Helgeåen. En af Danmarks kendte fuglemalere, Carl Christian Tofte bor med udsigt til tranerne, og vi vil besøge hans lille galleri.

Efter at vi har fornøjet os med tranerne, fortsætter vi til Skånes højeste og smukkeste vandfald ved Degeberga. Her kan vi også se efter den sjove vandstær og bjergvipstjert.

Om eftermiddagen har vi tid til at besøge et af de andre dejlige landskaber, som ligger på Linderödåsens maleriske overgang til Østersøkysten, Drakamöllans Naturreservat. Specielt hen over middag er der her også gode muligheder for at se og høre trækket af trompeterende traner på vejen fra Nordtyskland, og den i Danmark sjældne hedelærke synge i de lyngklædte bakker.

Turen er arrangeret i samarbejde med Scanbird.

Husk lidt varmt tøj, madpakke, vand, termokande og eventuelt en kikkert.

Turen vil ikke være anstrengende, og vi giver os god tid til at se, hvad der sker undervejs.

Opsamlingssteder:
kl. 06.10 Brøndbyøster Station, Brøndbyøster Torv, busstoppestedet ved stationen.
kl. 06.25 Friheden Station, P-lomme - Gl.Køgevej.
kl. 06.45 Tårnby Station, busholdepladserne på Tårnby Torv/station.
Hjemkomst: ca. kl. 18.00.

Oplys ved tilmeldingen hvor du ønsker at stå på bussen.

Bemærk

Husk lidt varmt tøj, madpakke, vand, termokande og eventuelt en kikkert.
Turen vil ikke være anstrengende, og vi giver os god tid til at se, hvad der sker undervejs.

Bemærk

Husk lidt varmt tøj, madpakke, vand, termokande og eventuelt en kikkert. Turen vil ikke være anstrengende, og vi giver os god tid til at se, hvad der sker undervejs.

Lignende kurser