Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 165 kr/person
  • Arbejdsledig, Tårnby 91 kr/person
  • Efterløn, Tårnby 91 kr/person
  • Pensionist, Tårnby 91 kr/person

Kursusdage

  • 23-09-2023
    Lørdag
    11:00 - 13:15

Beskrivelse

Vi skal langs havnekanten af København fra Churchillparken til Skuespilhuset ved Sankt Annæ Plads - og retur. En guidet tur på ca. 3 km sprængfyldt med oplevelser og historier fra en tid, hvor Danmark var én af verdens vigtigste Sø-handelsnationer og til nu med et kig ind i fremtiden for Københavns Inderhavn.
Vi starter i Churchillparken ved Københavns største monument, Gefionspringvandet og skal høre om den engelske kirke, St. Alban's Church inden vi går gennem Kongeporten til Nordre Toldbod Plads fyldt med kanoner, svingkraner, historiske bygninger og anløbsstedet for Kongeskibet Dannebrog. Med kig til Nyholm med Holmen skal vi nu langs havnekanten opleve de gamle pakhuse og Den Kongelige Afstøbningssamling med over 2000 gipsafstøbninger og den 5 meter høje David statue i bronze. Operaen med sine 41.000 m2 og Ofelia Plads med det prisbelønnede Skuespilhus og Kyssebroen.  Og naturligvis skal vi også gennem Amaliehaven med kig til Amalienborg og Marmorkirken, for derefter at begive os retur mod Esplanaden med ”Huset med de blå øjne” og det genopførte Frihedsmuseum i Churchillparken.
Turen i det fri byder desuden på historier om: Heeruphaven som forsvandt, hvad der tidligere gemte sig bag facaden i hovedsædet for Dansk Sygeplejeråd, og Toldbodens mange handler.

Guidet gåtur på ca. 3 km tur/retur. Turen er for alle

Persona:
Marianne Bentzen er uddannet Exam.com og autoriseret guide med mange udflugter og omvisninger i bagagen, primært kulturskatte og nye byrum.

Bemærk

Mødested: Gefionspringvandet, Churchillparken, 1263 København K.

Lignende kurser