Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 230 kr/person

Kursusdage

  • 03-12-2023
    Søndag
    11:00 - 13:30

Beskrivelse

Prisen inkluderer rundvisning og entre til museet.
I 1521 inviterede Kong Christian d. II en flok hollænderbønder til Amager. Familierne bosatte sig bl.a. i området omkring det gamle St. Magleby. De var dygtige landmænd og fyldte hvert år de kongelige spisekamre med frugt og grønt.

Hollænderne trivedes i deres nye hjemland, men glemte alligevel aldrig helt hvor de kom fra. De holdt fast i deres hollandske arv, herunder både jule- og nytårstraditioner, og der er mange fortællinger om deres sjove skikke og sædvaner. Nytårsaften satte man eksempelvis en sko eller en langskaftet støvle i vinduet. Næste dag var den nemlig fyldt med gaver.

Vi mødes ved St. Magleby Kirke, hvor turen begynder, og begiver os derefter ned ad Hovedgaden mod Amager Museet.

Undervejs hører vi om Sankt Nikolaus, Swarte Piet, overtro og julelege for børn og voksne. Vi hører også om julebukkens drillerier, når den i juledagene besøgte gårdene i byen.

Vel fremme på Amager Museet, mødes vi allerede på gårdspladsen af en skøn julestemning. Vi fortsætter ind på en rundvisning i de julepyntede stuer, hvor det er let at forestille sig juletravlheden, som den har været i dagene op til selve juleaften. Vi hører om, hvorledes man forberedte julemaden og de søde sager, som skulle nydes i forbindelse med den store højtid.

Efter rundvisningen går vi til museets café, og her kan man for egen regning f.eks. nyde et glas gløgg med tilhørende æbleskiver.

Til slut kan man, på egen hånd, gå på opdagelse i museumsbutikken - og måske finde inspiration til en gave eller to? Man bør heller ikke snyde sig selv for et besøg i den smukke gamle have.

Bemærk

Prisen inkluderer rundvisning og entre til museet.
Turen starter kl. 11.00 ved St. Magleby kirke og slutter kl. 13.30 på Amager Museet.
Efter rundvisningen kan man for egen regning f.eks. nyde et glas gløgg med tilhørende æbleskiver i museets café.

Lignende kurser