Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 290 kr/person

Kursusdage

  • 02-09-2023
    Lørdag
    11:00 - 13:30

Beskrivelse

Prisen inkluderer rundvisning, let frokost og et glas vin/sodavand.
Vi mødes ved porten i St. Magleby kirke og her begynder en 2 1/2 times tur med det gamle St. Magleby som autentisk ramme.
Vi bevæger os rundt på kirkegården og hører om skiftende tiders traditioner, smag og luner, samt de sociale og økonomiske skel i det lille landsbysamfund. Vi hører historien om de hollandske bønder, der i 1521 på en invitation fra Kong Christian d. II, slog sig ned netop her. De var dygtige landmænd, og hver uge fragtede de, på tungt læssede hestevogne, deres grøntsager ind til det kongelige spisekammer helt inde i København.
Vi forlader derefter kirkegården, træder udenfor kirkemuren og går ca. 10 minutter til Nyvangs haver. Den ene af stedets ejere, Lisbeth, har aner tilbage til de hollandske indvandrere og vil ganske kort fortælle os om ideen bag de stemningsfulde haverum. Herefter får vi naturligvis mulighed for, på egen hånd, at udforske f.eks. dufthaven, måneskinshaven og bedstemorshaven. Her er hyggelige siddepladser, blomstereng, sø og pavilloner og desuden en lille inspirerende gårdsbutik med “gaver til haver”.
Rundvisningen afsluttes med en let frokost og et glas vin/sodavand som indtages et sted i haven.

Lignende kurser