Friluftsliv: Nyd aktiviteter udendørs

Hos AOF har vi adskillige kurser i kategorien friluftsliv, hvor du kan nyde sjove og spændende aktiviteter udendørs. Du får vind i håret og frisk luft, mens du nyder friluftslivet og en spændende aktivitet.

Friluftsliv for alle hos AOF

Elsker du at opleve naturen og nyde den friske luft? Så vil du helt sikkert kunne lide et af vores mange kurser i friluftsliv.

Mange forbinder friluftsliv med shelters og overnatning i skoven, som også er en stor del af friluftslivet. Men hos AOF er der mange kurser, som ikke handler om at overnatte og sove i shelterne.

Du kan fx finde dine vandrestøvler frem og komme på én af vores na­tur­van­drin­ger, hvor du ikke kun oplever den skønne natur, men også bliver en del af et hyggeligt fællesskab. Eller du kan tilmelde dig et kursus i madlavning over bål, hvor du lærer at kokkerere over bålet, som du kan bruge på fx din næste sheltertur eller i din egen have.

Du kan se vores kurser i friluftsliv her.

Hvorfor skal du tage ud i det fri?

Der er mange gode grunde til at tage ud i det fri og deltage i ét af vores kurser i friluftsliv. Først og fremmest er det sundt at få frisk luft, men at være ude i naturen har også mange fordele for vores psykiske og fysiske helbred.

Mange oplever, at dét at være i naturen mindsker stress og har en positiv effekt på deres psykiske velvære. Når du befinder dig i naturen kan du koble af fra den travle og måske hektiske hverdag og slippe din konstante opmærksomhed på omgivelserne og nærmere nyde dem.

Der er masser af muligheder for at finde et kursus, der passer til den måde, du gerne vil opleve friluftslivet. Vi har kurser i madlavning udendørs, i vandring, i at navigere og sejle og mange flere muligheder. Du kan også tage et jagttegn eller få et du­e­lig­heds­be­vis hos AOF.

Er du nysgerrig på, hvilke kurser vi har i friluftsliv, så kan du se mere her.

Hundetræning hos AOF

Hundetræning hos AOF

Vil du gerne gå til hundetræning med din hund eller hvalp, så har AOF forskellige hundetræningskurser. Vi har træning til både store og små racer, og også kurser forbeholdt hvalpe. Lyder det som noget for dig, og vil du gerne være en del af et hundefællesskab, så kan du se mere her.

Se hundetrænings aktiviteter her

Aktiviteter i friluftsliv til enhver smag

Der er mange muligheder inden for friluftsliv, og der er kurser til enhver smag. Du kan gå på eventyr og tage på en svampejagt i skoven, hvor underviseren deler ud af sine erfaringer og gode tips. Her kan du lære, hvad du skal være opmærksom på, og hvordan du fremadrettet trygt kan gå på dine egne svampeture.

Eller du kan slippe din indre spejder løs og eksperimentere med mad over bålet og finde inspiration i dine omgivelser. Du kan også tage på en vandring på smukke stier i skoven, hvor der er masser af mulighed for motion og fællesskab. Der er mange forskellige muligheder.

På de fleste kurser behøver du heller ikke noget særligt grej eller udstyr. Det er bare en god ide huske at klæde dig på efter vejret. Det er også smart at tænke lidt over, hvor praktisk den beklædning du tager på er, fx vil det være en god ide at tage et par gode støvler på, hvis du skal ud og vandre eller lignende.

Vi har også undervisning og kurser for børn og familier, hvor I kan opleve naturen og friluftslivet sammen. Det er bare at tage hinanden i hånden, på med det rigtige tøj og ud i det fri til hyggelige stunder.

Kast jer eksempelvis ud i at tage på sanketur for begyndere og få inspiration til, hvilke urter og planter i naturen, som kan bruges i madlavning.

Du kan se vores kurser i friluftsliv her

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til tilmelding, så er du velkommen til at kontakte din lokale afdeling.

Find din lokale afdeling her.