Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 735 kr/person

Kursusdage

 • 29-08-2023
  Tirsdag
  15:30 - 18:30
 • 05-09-2023
  Tirsdag
  15:03 - 18:03
 • 12-09-2023
  Tirsdag
  15:30 - 18:30
 • 19-09-2023
  Tirsdag
  15:30 - 18:30

Beskrivelse

En spændende og oplevelsesrig verden vil åbne sig for jer! Svampe er mangfoldige. De kan være små, brune og uanselige og de kan være utrolig farverige og smukke at se på - og de har vidt forskellige dufte. Nogen svampe kan man farve garn med, nogen kan spises og smager rigtig godt, og så er der som bekendt også nogen svampe, der er dødeligt giftige. Vi skal se, lugte, føle og smage på svampene. Alt sammen for at lære dem nærmere at kende.


Formålet med kurset vil være at få et indblik i svampenes verden, svampenes forskellighed og at finde og genkende enkelte gode spisesvampe. Ingen kan nå at blive sikre i bestemmelsen af svampe på 4 gange, men kurset kan være en appetitvækker til at finde ud af, om man skal gå videre med interessen. Af naturlige grunde kan der ikke gives garanti for at finde de lækre spisesvampe, men svampe skal vi nok se – og en gåtur i skoven er dejlig i sig selv.


Første gang (den 29. aug.) bliver vi indendørs og får en introduktion til svamperiget. Vi ser billeder og taler om svampenes kendetegn. De næste 3 gange går vi i skoven, samler ind, og afslutter med at gennemgå vores fund. Turene er afhængige af, at enkelte kursister kan stille bil til rådighed for samkørsel.


 

Underviserens baggrund: jeg har dyrket interessen for svampe i omkring 20 år og bestod i efteråret 2013 Svampeforeningens diplomprøve, som betyder, at jeg er kvalificeret til at lede svampeture.


Jeg har oplevet meget glæde ved at gå i skoven med svampekendere for at lære om svampe. Jeg har derfor på samme måde stor lyst til at dele ud af min viden om svampene, så andre også kan få disse gode oplevelser. Ikke mindst er der en særlig nydelse ved gode spisesvampe, man selv har fundet i naturen.


Lignende kurser