Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 328 kr/person

Kursusdage

 • 08-09-2021
  Onsdag
  16:30 - 18:00
 • 15-09-2021
  Onsdag
  16:30 - 18:00
 • 22-09-2021
  Onsdag
  16:30 - 18:00
 • 29-09-2021
  Onsdag
  16:30 - 18:00

Beskrivelse

Et kursus, hvor vi med teori og praktiske erfaringer i fællesskab lærer om bæredygtige metoder i haven.

Kurset kræver ikke at du har erfaring med at dyrke haven - alle er velkomne - både begyndere, og også dig, der har dyrket i mange år, og som er klar til at lære noget nyt om bæredygtigt havebrug i fællesskab med andre.

Når vi er kommet godt på plads og har mødt hinanden, vil vi starte kurset med at undersøge og afprøve hvordan et sundt bed (et såkaldt hügelbed) kan laves. Vi lærer om naturens bæredygtige visdom og bugnende skatkammer, og vi drager ud for at skaffe nogle af de materialer, vi ønsker at afprøve i haven - det kan fx være tang og grene. Dernæst skal du selv bygge næringsrige hügelbede så du får teorien ud igennem fingerspidserne. Den erfaring, du gør dig her, vil du kunne tage med dig hjem, så du selv bliver klar til at skabe smukke, sunde bede i egen have.

De efterfølgende kursusgange vil byde på en frodig blanding af teori, praktiske øvelser, fremvisning af bæredygtige elementer i haven, observation og analyse. I vil blandt andet lære om samarbejde mellem mennesker og dyr (fx grise, ænder, får og høns) Vi snakker også om gravefri haver, kvashegn, havezoner med fokus på sol, vinde, brænde, vandopsamling m.m. Der er rum til at du kan bringe egen nysgerrighed, ønsker og udfordringer med på kurset.

Bemærk

Medbring: udetøj og -sko til dagens vejr, så du kan holde dig tør og varm (der tages forbehold for at kurset kan flyttes, hvis vejret gør, at vi ikke kan være ude) havehandsker, notesblok og noget at skrive med. Evt. lidt at spise og drikke.

Tina Jørgensen

Læs mere

Lignende kurser