Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 50 kr/person

Kursusdage

  • 19-09-2022
    Mandag
    17:00 - 19:00

Beskrivelse

- omdanner affald til strøm og varme ...

Borgmester Tomas Breddam indleder rundvisningen med at fortælle om Roskilde Kommunes overordnede miljømæssige tiltag - med vægt på husstandenes affaldssortering og denne affaldstypes videre vej til behandling i Energitårnet, der resulterer i en energiudnyttelse af affaldet. Herefter tager ARGOs vicedirektør – Klaus W. Hansen - over og uddyber bl.a. hvordan varmen fra Energitårnets ovn udnyttes til produktion af elektricitet og fjernvarme. Efter oplæggende får vi en rundvisning i Energitårnet, hvor vi følger affaldets vej gennem kraftvarmeværket: Fra det bliver læsset af skraldebilen og bliver ført videre ind i ovnen til produktionen af elektricitet og fjernvarme og den endelige rensning af røgen.

Af sikkerhedsmæssige årsager er rundvisninger på Energitårnet ikke velegnet til gangbesværede, folk med højdeskræk eller børn under 10 år.


Bemærk

Sikkerhed
Af sikkerhedsmæssige årsager er rundvisninger på Energitårnet ikke velegnet til gangbesværede eller børn under 10 år. Vær også opmærksom på, at besøget inkluderer ture i elevatorer.

Alle gæster får udleveret en hjelm og en gul vest, som skal bæres under hele rundvisningen af Energitårnet.

Derudover skal alle gæster være iført skridsikre og lukkede sko. Det vil sige ingen klipklapper, sandaler eller højhælede sko.

Lignende kurser