Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 75 kr/person

Kursusdage

  • 12-10-2022
    Onsdag
    15:30 - 17:10

Beskrivelse

Foredrag af forfatter og journalist Thomas Kvist Christiansen om nogle af skæbnerne fra de sovjet-russiske fangelejre under Stalin – med et særligt fokus på en dansk-lettisk kærlighedshistorie

Alex Thomsen fra Augustenborg, 71 år, er født i den russiske fangelejr Gorniak i den sibiriske kulde i 1950 under Stalin. Hans far, Alexander Thomsen, sønderjysk læge, blev i 1945 under falske anklager om spionage ført i russisk fangenskab. I fangenskab mødte han den lettiske kvinde Olite Priede, de blev forelskede, og Alex blev resultatet af deres romance. Men det var en forbandelse at bringe børn til verden i de berygtede Gulag-lejre i Rusland, derfor blev Alex fra sin mor, inden han fyldte to år. I stedet for at ende på et russisk børnehjem blev han adopteret af moderens søster i Riga. 

Foredraget beretter blandt andet om et russisk straffe- og fangelejrsystem, som indtil for godt et halvt år siden var historie. Med krigen i Ukraine ser historien om Stalins brutale straffesystem ud til at være blevet en ny skræmmende virkelighed. 


  

Lignende kurser