Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 370 kr/person

Kursusdage

 • 28-09-2023
  Torsdag
  19:30 - 21:30
 • 26-10-2023
  Torsdag
  19:30 - 21:30
 • 16-11-2023
  Torsdag
  19:30 - 21:30

Beskrivelse

En række spændende foredrag, der har sit afsæt i nogle fantastiske og til tider grænseoverskridende fortællinger. Det er i alt 3 aftener i godt selskab.

28.9. Jagten på liv i universet
Det hele handler om liv. Hvor kommer vi fra og er vi alene? Indtil nu har vi kun fundet liv på Jorden, men kan det virkelig passe at vi er alene i et uendeligt univers med trillioner af stjerner?
Liv, som vi kender det, har brug for vand for at opstå og trives og derfor er jagten på liv i universet drevet af jagten på vand. Flydende vand er nøglen til liv. Indtil for få år siden troede vi at vand var en sjældenhed, men forskningen har vist os at vand findes selv de mest usandsynlige steder.
Tag med Christina Toldbo på en rejse gennem vores univers fra Merkur til is-kæmperne og exoplaneterne i jagten på vand og liv. Hør bl.a. om Mars’ roveren Perseverance der lige nu kører rundt på Mars, missionerne JUICE og Europa-Clipper der skal lede efter liv i Jupiters måners flydende oceaner og om muligheden for liv på exoplaneter.

26.10. Ekspeditioner - Fra tundraen til savannen
Rane Willerslev var ikke mere end 20 år, da hans nysgerrighed første gang lokkede ham på eventyr – langt ud i den sibirske ødemark. Senere fulgte en lang række andre dramatiske ekspeditioner.
Han har stået ansigt til ansigt med en aggressiv bjørn. I 65 graders sibirisk kulde var han ved at fryse ihjel fordi den russiske skindmafia var i hælene på ham og han måtte gemme sig i månedsvis på den sibiriske tundra, indtil ingen ringere end Putin intervenerede. Senere rejste han til det nordlige Uganda, et af verdens mest voldelige områder, for at møde og bo sammen med Ik folket. Også her kom hans liv til at hænge i en tynd tråd.
Rane Willerslev vil gerne se, hvordan verden hænger sammen, og han bevæger sig gerne helt ud til kanten for at finde svaret. Sådan har han haft det lige siden han var en ung og uprøvet antropolog, til nu i dag, hvor han er direktør for Nationalmuseet.

16.11. Da Taliban tog magten - en barsk beretning fra frontlinjen
Den dag Taliban indtog Kabul, tonede Simi Jan frem på de danske tv-skærme, direkte fra Kabul, for at berette om verdenshistorien. Hun var samme dag landet i Kabul med det sidste fly, inden alle kommercielle fly blev indstillet. For da alle begyndte at flygte, pakkede hun sine ting og tog af sted.
De kommende dage var hun som en af få internationale journalister – og den eneste danske – helt tæt på de kaotiske evakueringsscener ved lufthavnen, hvor tusindvis af desperate kvinder, mænd og børn forsøgte at flygte. Hun mødte traumatiserede børn, der var blevet væk fra deres forældre. Kvinder, der frygtede for deres liv og mænd i gråd.
Simi Jan blev senere selv evakueret i et amerikansk transportfly sammen med flere hundrede afghanere. Blot et døgn inden et stort selvmordsangreb dræbte mindst 182 mennesker, heriblandt 13 amerikanske marinesoldater, netop der, hvor hun havde befundet sig hver dag.
Simi Jans oplevelser i Kabul har udmundet i bogen Kære Kabul, såvel som i dette foredrag, hvor du kan høre Simis barske og personlige beretning fra frontlinjen.

Foredraget arrangeres i et samarbejde mellem AOF Amager og Tårnby Hovedbibliotek.

OBS: Det muligt at købe enkelte billetter til de fantastiske foredrage ca. 5 hverdage før første foredrag til en pris på kr. 225 (såfremt der er ledige billetter). Kontakt os venligst i vores åbningstid på tlf.: 3251 1495 for bestilling.

Lignende kurser