Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 0 kr/person

Kursusdage

  • 28-02-2023
    Tirsdag
    19:00 - 20:30

Beskrivelse

Krig i Europa – EU et år efter invasionen i Ukraine
Debatmøde

Dato: Tirsdag den 28. februar 2023
Tid: 19:00 - 20:30

Energikrisen kradser, inflationen stiger sammen med renterne og EU’s medlemslande opruster militært og udenrigspolitisk. Mød Julie Anfred Bojesen, der er leder af det Ukrainsk-Danske Ungdomshus, og Rasmus Nørlem Sørensen, der er EU-ekspert og chefanalytiker i DEO, til debat om, hvor EU står efter et år i krigens skygge.

For et år siden i februar 2022 invaderede Rusland nabolandet Ukraine. Det blev starten på et år med mange forskellige kriser i Europa. Krigen har tvunget EU’s medlemslande til at gentænke deres forsvarspolitik, deres sikkerhed og store dele af udenrigspolitikken. Den har også medført en voldsomt stigende inflation, højere renter, en energikrise og store flygtningestrømme.

Sammen med vores to indkaldte eksperter kigger vi nærmere på, hvad krigen har betydet internt i Ukraine og i EU-samarbejdet. Hvad tænker de unge ukrainere om deres fremtid – og hvad kan vi fra Danmark gør for dem? Hvilke muligheder er der for genopbygning af samfundet og hvilken rolle kan EU spille i den sammenhæng? Hvordan har krigen forandret EU, og kan medlemslandene overhovedet blive enige om, hvordan fremtiden skal formes?

Kom med til oplæg og debat med Julie Arnfred Bojesen og Rasmus Nørlem Sørensen.

Rasmus Nørlem Sørensen:
Rasmus Nørlem Sørensen er chefanalytiker i DEO. Har fulgt udviklingen i EU og de store debatter i europæisk politik tæt siden invasionen. Ekspertviden om EU’s udenrigspolitik og forsvarssamarbejde samt om uenighederne mellem medlemslandene.

Julie Arnfred Bojesen:
Julie Arnfred Bojesen er leder af det Ukrainsk-Danske Ungdomshus i Kyiv siden februar 2021. Har i mange år arbejdet med demokrati og ungdomsprojekter i Øst- og Centraleuropa. Hun har stor faglig viden om ukrainske forhold og et vidtforgrenet netværk i Ukraine.

Debatarrangementet afholdes af DEO og er lavet i samarbejde med AOF Næstved & Susålandet, og har modtaget støtte fra Europa-Nævnet.

Link til DEO´s hjemmeside: https://deo.dk/debat/krig-i-europa-eu-et-aar-efter-invasionen-i-ukraine/

Bemærk

Se DEO´s hjemmeside her: www.deo.dk

Lignende kurser