Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 120 kr/person

Kursusdage

  • 15-11-2022
    Tirsdag
    19:00 - 21:00

Beskrivelse

I Danmark er vi stolte af vores ligestilling, men sætter vi spot på vores husholdning og parforhold, ser det noget anderledes ud. Kvinder står stadig for størstedelen af det usynlige arbejde i hjemmet som består i at koordinere, planlægge, og være familiens menneskelige kalender. Kvinder ligger rent fysisk, også flere timer i hjemmet end mændende. 3,5 dagligt mod 2,5 time dagligt.
 
Det har konsekvenser for hendes trivsel, det kan også gå ud over sexlysten, og forholdet kan ende i en uheldig mor-søn-dynamik. Nogle kvinder ender med at gå fra parforholdet, fordi det er nemmere at være alene, end at skulle spørge sin partner om hjælp til opgaver, hun med største selvfølgelig løser, såsom at melde barn til gymnastik, svare på fødselsdaginvitationer og sørge for at børnenes pas, er opdateret til ferien. De usynlige, og såkaldt ‘huske-opgaver' er uendelige, og de dræner.
 
Kom og hør parterapeut Cathrine Katzmann fortælle om begrebet The Mental Load, forskellen på fleksible og rutineprægede opgaver, og hvordan du undgår de klassiske debatfælder, som at det skulle skyldes biologi, at kvinderne selv vælger denne rolle eller at mænd bevidst undviger de huslige opgaver.
 
Der er, måske overraskende, ikke meget frit valg over denne gammeldags kønsrollefordeling - lær hvorfor på denne aften.

Lignende kurser