Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 145 kr/person

Kursusdage

  • 04-10-2021
    Mandag
    19:00 - 21:00

Beskrivelse

I dette foredrag vil psykolog Florence Mclean undersøge seriemordere og mennesket bag monsteret. Florence vil definere hvad der kendetegner seriemordere og gennemgå hvordan seriemordere adskiller sig fra andre multiple mordere. Vi kommer helt ind i sindet på seriemordere. Der vil være en gennemgang af Criminal Profiling og Crime Scene Anlysis - er det videnskab eller er det mystik? Hvilken teorier ligger bag ved Criminal Profiling og hvorfor virker det? Hvordan kan det være at man ud fra et gerningssted og undersøgelser af offeret, kan sige så meget om gerningsmanden? Eller kan man det? 

Psykolog Florence Mclean vil gennemgå flere seriemorderecases og give indblik i Criminal Profiling og Crime Scene Anlysis, som er brugt på de forskellige cases. Vi vil bl.a. gennemgå Arthur Shawcross (The Genesee river Killer), Jeffrey Lionel Dahmer (the Milwaukee Cannibal) og mange flere, hun vil tage nogle af de nye seriemordere med som er blevet fanget inden for de sidste 5 år. I vil få en indblik i, hvad det gjorde ved Florence at undersøge de værste mennesker på Jorden. Hun vil fortælle om det spændende samarbejde hun havde med FBI og andre Profilers som hun var i kontakt med fra de profiler netværk hun var tilknyttet. I får også et indblik i Mennesket bag Monsteret når det gælder Seriemordene, men også en perspektivering til andre serieforbrydelser som serievoldtægtsmænd.
Der vil være mulighed for at stille spørgsmål både under foredraget og efter foredraget.

OM FLORENCE MCLEAN:
Florence McLean (f. 1965) er cand.psych. fra Aarhus Universitet i
2004.
Hun er specialist i klinisk psykologi, psykoterapi og specialist i
børneneuropsykologi og godkendt superviser.
Hun er desuden uddannet Criminal Profiler og gerningsstedsanalytiker
fra The Forensic Criminology Institute v/ Dr. Brent Turvey USA.
Hun arbejder med børn, unge og voksne i Aarhus kommune, både i
kommunen og i privat praksis.
Florence McLean har beskæftiget sig med seriemordere ca. siden 1997
som mundede ud i et speciale i 2004 (seriemordere – forståelse og
forebyggelse) og en forskningsrapport (forebyggelse en casebeskrivelse af Arthur Shawcross) i 2012 og nu med hendes nye bog:
Seriemordere – Mennesket bag Monsteret i 2021

Lignende kurser