Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 85 kr/person

Kursusdage

  • 16-11-2023
    Torsdag
    19:00 - 20:30

Beskrivelse

Tag med Christina Toldbo på rejse til Månen, Mars og det ydre univers, når hun fortæller om den nyeste udforskning af rummet. Christina har mange års erfaring med videnskabsformidling og besidder en fremragende evne til at formidle rumfart og videnskab med humor. Hun er flittigt brugt i de danske medier som ekspert inden for udforskning af rummet og brugen af biologi på planterne. Derudover er Christina en af få danskere der har arbejdet for NASA ved centret ’Jet Propulsion Laboratory (JPL)’ i Los Angeles, USA.

Christina Toldbo er uddannet astrofysiker fra Niels Bohr Instituttet i København og har arbejdet for den Europæiske Rumfartsorganisation ESA. Hun har speciale i menneskelig udforskning af rummet og kolonisering af Månen og Mars. Hun har bl.a. arbejdet med genetisk manipulation af planter, så de kan overleve i rummet, og har arbejdet med en tidligere astronaut om at udvikle et system til at gro alger til ilt og fødevareproduktion til astronauter på langvarige rumrejser. I dag er hun ph.d.-studerende ved DTU Space, hvor hun beskæftiger sig med at navigere og styre rumfartøjer bl.a. på rejser til Månen og Mars.

Menneskelig udforskning af rummet handler om lysten til at lære noget nyt om os selv og vores plads i universet. Når vi skal sende mennesker ud i rummet, presser vi både teknologi og mennesker til sit yderste. Det er et spændende og tværfagligt felt, hvor nye teknologier opstår, og mennesker over hele verden arbejder sammen. Christina Toldbo har gennem sit arbejde hos ESA og sin uddannelse til astrofysiker mødt astronauter, nobelprisvindere og besøgt nogle af verdens mest interessante videnskabelige stationer, som er lukket land for den almindelige befolkning. I sine foredrag gør hun brug af sine oplevelser og drager paralleller mellem opdagelsesrejser i rummet og de små opdagelsesrejser i hverdagens videnskab.

Lignende kurser