Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 100 kr/person

Kursusdage

  • 07-09-2023
    Torsdag
    18:30 - 20:30

Beskrivelse

Kampen om arvesølvet: Pink Floyd og Roger Waters’ kolde krig i 1980’erne.

AOF Center Odense og Odense Bibliotek markerer rocklegenden Roger Waters’ 80års fødselsdag med foredrag om Waters’ kamp mod sit eget tidligere band, Pink Floyd, i 1980’erne.

Historien om supergruppen Pink Floyd op gennem 80’erne er en koldkrigs-beretning, som har alle ting til fælles med den kolde krig, der blev ført mellem Øst- og Vestblokken.

Historien rummer kampen om retten til at definere et af verdens største rockbands væsen, indhold og formål. Der er frygt, frustration, indestængt vrede og isolation i generøse mængder. Sabotage, strategier, og allierede. Ødelagte alliancer, løgne, paranoia og hundredevis af millioner dollars involveret. Med guitaristen og sangeren David Gilmour som en slags musikalsk pendant til den pragmatiske, materielle Vestblok og med det kreative geni Roger Waters som en forstenet Stalin, der var ved at blive knust af sin egen idealisme og tillukkethed.

Dette er historien om verdens største undergrundsband på kollisionskurs med sig selv og hinanden:    

Gilmour eller Waters? Skønsang eller samfundskritik? Nostalgi eller nytænkning? Pink Floyd og deres eks-leder, Roger Waters, røg ud i en grim og usædvanligt offentlig krig om retten til navnet og identiteten Pink Floyd i 1980’erne. Waters mente, HAN var synonym med Pink Floyd. Hans eks-kolleger, især sangeren og guitaristen David Gilmour, så anderledes på sagen og blev en langt større succes UDEN deres ledestjerne og primære sangskriver.


Thomas Ulrik Larsens foredrag endevender byggestenene i Pink Floyds fæstning og fortæller, hvorfor det er så svært at få svar på spørgsmålet, ”oh by the way, which one’s Pink?”
Foredraget dækker primært perioden 1983-1990 og udgivelserne ”The Final Cut”, ”A Momentary Lapse Of Reason” samt bandmedlemmernes solo-plader fra perioden. Et nødvendigt nørd-foredrag om et band, der har solgt en kvart milliard album siden debuten i 1967.   Thomas Ulrik Larsen er en af Danmarks mest benyttede musikformidlere og et kendt ansigt blandt Fyns rockinteresserede. Han er cand. mag i musikvidenskab og har især turneret med dybtgående album-foredrag om Pink Floyds mesterværker, men anses generelt for at være en af landets kapaciteter inden for britisk og amerikansk rock fra især 1970’erne.

Thomas har også været medvært i DR på P6 Beat i serien ”P6 Beat elsker…” da emnerne var Gasolin’ og Pink Floyd. Udsendelsen om Pink Floyd fra november 2014 er en af de største lyttersucceser i serien.Lignende kurser