Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 1105 kr/person
 • Pensionist / Efterl., Herlev 774 kr/person

Kursusdage

 • 06-10-2022
  Torsdag
  19:15 - 21:15
 • 03-11-2022
  Torsdag
  19:15 - 21:15
 • 05-01-2023
  Torsdag
  19:15 - 21:15
 • 02-02-2023
  Torsdag
  19:15 - 21:15
 • 02-03-2023
  Torsdag
  19:15 - 21:15

Beskrivelse

Fem foredrag -hvor vi får besøg af nogle af de ”bedste” fra tidligere. Vi koncentrerer os om den ”gamle vinverden” – Europa, men med en enkelt afstikker til det sydlige Afrika. Vi skal høre om og smage på gode vine udvalgt af de enkelte foredragsholdere/vinfolk. Hver gang smager vi på 6-8 vine, hvor der er god sammenhæng mellem pris og kvalitet. Du får historierne bag de enkelte vine og producenter - men også de gode ”vinhistorier”. Og som vanligt skal vi også høre om druesorter, jordbund, klimaforhold, vinifikation, smagning, opbevaring m.v. Alle ”vinfolkene” har proptrækkeren klar og” snakketøjet” i orden. 
NB! Udgift til vin er inkluderet i prisen.
Husk hver gang at medbringe min. 2 vinglas.

 
2022 
6. okt. Franske vine v. Søren Vinding Kruse
”Bonjour”. Frankrig er verdens største vinland. Og er landet med mest Calcaire
(kalksten)… det bedste til vinproduktion. Det er også landet med de mest restriktive regler for vinproduktion - på godt og ondt.
Fra Champagnes unikke bobler, til Loires berømte Sancerre, smukke Alsace med ”rigtig Riesling ”, og Bordeaux`s berømte Crú-er.
Bourgognes gamle kult Pinot Noir vinmarker, til kultvine i Rhone , ægte Malbec i Cahors og klasse rosé i Provence. Derpå videre til de nye stjerner i Frankrigs Catalonien. Søren vælger, hvad vi skal smage efter egne normer.
Frankrig kan det hele, Deres selvforståelse er enorm, og de mener de er de bedste.
Ganske ofte har de ret.

3. nov.  Vine fra Norditalien/ Piemonte v. Jørgen Hansson, Piemonte vine
Piemonte i det nordvestlige Italien er hjemstedet for navne som Barolo og Barbaresco, Og det forbinder vi nok med nogle af Italiens fineste vine. Områdets renommé er uløseligt forbundet med dens hoveddrue Nebbiolo, og de bedste vine er da også lavet på denne drue. Men der er også andre gode vine fra regionen – fx rødvine fra området omkring Asti på Barbera – druen og flotte hvide vine fra Gavi i den østlige del. Så følg med på en tur til områder og byer, som Asti, Barolo, Barbaresco, Langhe m.v. Sidst, men ikke mindst skal vi ”smage” på området – og det vil ”Piemonte -Jørgen” sørge for.

2023
5. jan. Spanske vine - vinproduktion i 3000 år v. Lars Møller, The Wine Company
The Wine Company er helt fremme, når det gælder spanske vine. Der satses meget på Spanien. Her kan man få de bedste vine, når der ses på såvel pris som kvalitet – altså ”value for money”. Der satses i hovedsagen på vine fra de små producenter, der for det meste laver god vin til rimelige priser. Deres ”huse” scorer da også typisk høje point, har en unik historie og er blandt de bedste i deres område.
Spanien har de sidste 5-10 år været blandt de allermest berømmede vinlande blandt verdens bedste vinanmeldere. Der er faktisk mere end 60 dedikerede vinområder i landet – så der er meget andet end Rioja og Ribera del Duero og Tempranillo-druen.

2. feb.  Sydafrika – på vej mod nye ”vinhøjder” v.  Jan Pedersen, Value Wine
Sydafrikanske vine ikke det, der er mest udbredt i Danmark. Men det er vine, der opnår stadig mere anerkendelse – og som derfor stadig øger deres salgstal. Så hvis du har smagt vine fra COOP (Spier), så vil du her kunne smage vine – såvel røde som hvide, der vil overraske positivt.
Også internationalt bliver vinene herfra mere og mere udbredt – og får du fat i de bedste vine fra landet, så vil du opleve en ”vinøs” glæde. Vi skal smage nogle vine, som Valuewine – som en stor ”garageimportør”-  selv har hjemtaget.
Vindyrkning i Sydafrika går langt tilbage i tiden – faktisk i mere end 350 år. Det er dog først i de senere år, at verden for alvor har fået øjnene op for de delikate sydafrikanske vine  - ikke mindst fordi kvaliteten er hævet meget i de senere år-

2.mar. Tyske vine fra Baden v. Peter Larsen, Vinbutikken.dk, Roskilde
Interessen for tyske vine er fortsat stigende - specielt de tyske Pinot Noir vine (Spät-burgunder). Nogle sammenligner dem endog med vine fra Bourgogne – bare billigere.  Historisk er tyske vine dog mest kendt for søde hvide- og dessertvine. Lavet på riesling i kvaliteter som. Spätlese eller Eiswein. I Europa var de dengang i højere kurs end næsten vinene fra f.eks. Bordeaux.
Efter 1945 kunne Tyskland ikke mere afsætte deres dyre vine, og man begyndte derfor at producere masser af billig vin. Det er slut - og i dag er de tyske vine ved at genvinde deres tidligere position. I de sidste 30 år har tyske vinbønder og deres forening VDP fået vendt udviklingen. Det meste tyske vin bliver i dag produceret som tørre vine (på tysk "Trocken"). Der laves nu masser af kvalitetsvine – også efter økologiske eller biodynamiske metoder.  Vi skal smage på tyske fremragende vine lavet på druer, du måske ikke kender så godt – men som kendetegner Baden-området. 

Lignende kurser