Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 105 kr/person

Kursusdage

  • 24-11-2021
    Onsdag
    19:00 - 21:00

Beskrivelse

Ved Brexit afstemningen i juni 2016 stemte et flertal af Storbritanniens borgere ja til at forlade EU – bare ikke i Skotland. 62 % af skotterne stemte imod Brexit.

 Det er ikke første gang i historien at englændere og skotter strides om politik, økonomi og nationalitet, og Brexit har for alvor pustet ild i de gamle gløder, der har ulmet i århundreder.

 Skotlands fremtid er uvis og yderst interessant. Landet har siden 1707 formet en del af Storbritannien, er det mon snart slut? Og hvad vil et eventuelt selvstændigt Skotland være for en nation? Bliver den atter en del af EU? – og hvad vil det betyde, for forholdet til det øvrige Storbritannien, og til Europa? Spørgsmålene trænger sig på, som Brexit rulles ud.

 Der skal være valg til Det Skotske Parlament i maj 2021, og det kan meget vel blive afgørende for, om skotterne vil forsøge at løsrive sig fra resten af Storbritannien. Under foredraget rejser jeg de spørgsmål, der optager skotterne, og belyser de udfordringer Brexit og tanken om selvstændighed bringer med sig i nationen. Vi kigger også tilbage i historien for at kaste lys over årsagerne til de forskellige holdninger og syn på verden, som kendetegner England og Skotland.

Fortællingen om Skotland ledsages af billeder af landets beboere og betagende natur, hvor højlandets storslåede nationalparker gemmer på romantiske historier om de gamle klaner. Dybe søer og grønne dale leder ned til øde sandstrande og gamle havne hvorfra man kan sejle til afsides små samfund på Hebriderne, Orkney og Shetland. v/Rejseleder og skribent Camilla Kornerup

 

Foredrag og billeder er baseret på mit liv og arbejde i Skotland, hvor jeg er bosat i Edinburgh.

 

Lignende kurser