Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 135 kr/person
  • Pluskortmedlem 129 kr/person

Kursusdage

  • 08-09-2021
    Onsdag
    17:00 - 18:30

Beskrivelse

En sindssyg god historie
- Med museumsinspektørerne Jeanette Varberg og Peter Pentz: Togtet – på rejse i vikingernes verden

Første arrangement i programrækken ’En sindssyg god historie’ lægger dramatisk fra land med historien om vikingerne og hvordan de rejste ud for både at plyndre og hærge, men også for at handle eller bosætte sig og bygge samfund.

Den fortælling kan man forfølge i Nationalmuseets aktuelle og anmelderroste særudstilling ’Togtet’ og i den medfølgende publikation ’Togtet – på rejse i vikingernes verden’, som bl.a. andre udstillingens eksperter Jeanette Varberg og Peter Pentz står bag. Hør dem den eftermiddag i samtale med vært Cecilie Nielsen fortælle om, hvad det var, der gjorde de nordeuropæiske vikinger til konger af havet. Jeanette Varberg, der selv er hjemvendt fra et ”vikingetogt” over Atlanten denne sommer, vil desuden have førstehåndsberetninger fra langskibets stævn

Forfattermøder på Nationalmuseet i efteråret
På Nationalmuseets scene dette efterår får historiker Cecilie Nielsen besøg af blandt andre Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Kim Leine, Jeanette Varberg og Karoline Stjernfelt.
Foruden forfatterne sætter Cecilie Nielsen også Nationalmuseets fagpersoner i stævne. For hvad siger de historiske kilder egentlig om de hændelser, personer og perioder, som forfatterne beskriver? Og hvor meget må man i bøgernes verden pynte på virkeligheden, når man beskriver faktiske begivenheder og personer?  

Efter samtalen er der bogsignering, hvor bøgerne sælges med en særlig rabat.

Samtalerækken ’En sindssyg god historie’ præsenteres i samarbejde med Nationalmuseet.


Lignende kurser