Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 135 kr/person
  • Pluskortmedlem 128 kr/person

Kursusdage

  • 30-09-2021
    Torsdag
    17:00 - 18:30

Beskrivelse

En sindssyg god historie
– Med forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen og seniorforsker ved Nationalmuseet Vivian Etting: Margrete 1.

Dronning Margrete 1. (1353-1412) er en helt enestående kvinde i dansk historie – en klog, snedig, taktisk, hensynsløs dronning og en politisk magtspiller, der både kunne forhandle og gå i krig.
Margrete 1. er hovedpersonen i Anne Lise Marstrand-Jørgensens anmelderoste historiske roman fra 2020, samt i historiker Vivian Ettings rigt illustrerede fortælling om den første danske dronning og hendes samtid.
Cecilie Nielsen møder begge forfattere denne eftermiddag til en snak om kvinden, der i en verden fuld af mænd, tog magten og samlede Norden.


Forfattermøder på Nationalmuseet i efteråret

På Nationalmuseets scene dette efterår får historiker Cecilie Nielsen besøg af blandt andre Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Kim Leine, Jeanette Varberg og Karoline Stjernfelt.
Foruden forfatterne sætter Cecilie Nielsen også Nationalmuseets fagpersoner i stævne. For hvad siger de historiske kilder egentlig om de hændelser, personer og perioder, som forfatterne beskriver? Og hvor meget må man i bøgernes verden pynte på virkeligheden, når man beskriver faktiske begivenheder og personer?  

Efter samtalen er der bogsignering, hvor bøgerne sælges med en særlig rabat.

Samtalerækken ’En sindssyg god historie’ præsenteres i samarbejde med Nationalmuseet.Anne Lise Marstrand Jørgensen

Læs mere

Lignende kurser