Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 130 kr/person

Kursusdage

  • 01-02-2023
    Onsdag
    18:30 - 21:00

Beskrivelse

Ungarn – en statsleder der kæmper mod raceblanding
Den ekstreme højrefløj og ”White Power”-bevægelsen har ikke kun haft fremgang i Donald Trumps USA, men stikker også sit hoved op i europæiske nationer som Ungarn. I Budapest regerer Viktor Orbán og tilsyneladende abonnerer han nu på den konspirations-teori, der hævder, at ”venstre-orienterede internationalister” ødelægger USA og europæiske lande med raceblanding gennem indvandring og nedbrydningen af nationernes køns-moral. Hvad er det egentlig Viktor Orbán hævder, og hvad truer han os og Europa med?


Europas kriser og konflikter - før og nu
Ved seniorkonsulent, kulturhistoriker Tommy P. Christensen, Malmø

Russiske angreb på fredelige nabolande, energikrise, nye alliancer og ”frosne” grænsekonflikter. Europæiske historie er ikke blevet nemmere at holde styr på med de talrige kriser og konflikter under – og efter – Den kolde Krig.
I denne spændende række af foredrag tager vi fat i de enkelte europæiske nationers historie og situation før og efter milleniumskiftet. Ofte har der i de enkelte lande være forhold, der også påvirket udviklingen uden for landets egne grænser, og som noget nyt gennemgår vi EAEU's medlemslande – Putins modstykke til EU.
Alle onsdage indledes med en landepræsentation, hvor særpræg af historisk, religiøs og politisk art ridses op, og efter en pause med kaffe, the og kage, tager vi fat på de nyere kriser og konflikter i - og omkring - nationen. Der udleveres udførligt undervisningsmateriale med kildehenvisninger ved alle foredragene. Tilsammen giver det et godt overblik over de væsentligste problemer i nyere europæisk historie.

Der udleveres udførligt undervisningsmateriale, med kildeangivelser ved foredraget.

Der serveres kaffe/the og kage i pausen.

Lignende kurser