Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 130 kr/person

Kursusdage

  • 18-01-2023
    Onsdag
    18:30 - 21:00

Beskrivelse

Kirgisistan – Asiens Schweiz og i lommen på præsident Putin?
Lad os bare indrømme, at vi hverken ved hvad hovedstaden i Kirgisistan hed-der eller om de har en præsident – og hvad han måtte hedde. Vi dykker ned i den nyere historie for den tidligere sovjetrepublik og Putins politik for repu-blikken. Kirgisistan er sammen med Kasakhstan, Hviderusland og Rusland med i det ambitiøse integrationsprojekt mellem Rusland og en række post-sovjetiske nationer – en union, der kaldes Den Eurasiske Økonomiske Union (EAEU). Vi ser nærmere på dyret, der blev oprettet 2015 som en udvidelse af den eurasiske toldunion mellem Rusland, Hviderusland og Kasakhstan fra 2010.


Europas kriser og konflikter - før og nu
Ved seniorkonsulent, kulturhistoriker Tommy P. Christensen, Malmø

Russiske angreb på fredelige nabolande, energikrise, nye alliancer og ”frosne” grænsekonflikter. Europæiske historie er ikke blevet nemmere at holde styr på med de talrige kriser og konflikter under – og efter – Den kolde Krig.
I denne spændende række af foredrag tager vi fat i de enkelte europæiske nationers historie og situation før og efter milleniumskiftet. Ofte har der i de enkelte lande være forhold, der også påvirket udviklingen uden for landets egne grænser, og som noget nyt gennemgår vi EAEU's medlemslande – Putins modstykke til EU.
Alle onsdage indledes med en landepræsentation, hvor særpræg af historisk, religiøs og politisk art ridses op, og efter en pause med kaffe, the og kage, tager vi fat på de nyere kriser og konflikter i - og omkring - nationen. Der udleveres udførligt undervisningsmateriale med kildehenvisninger ved alle foredragene. Tilsammen giver det et godt overblik over de væsentligste problemer i nyere europæisk historie.

Der udleveres udførligt undervisningsmateriale, med kildeangivelser ved foredraget.

Der serveres kaffe/the og kage i pausen.

Lignende kurser