Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 130 kr/person

Kursusdage

  • 12-11-2021
    Fredag
    13:00 - 15:30

Beskrivelse

Slaget ved Kadesh
Den første gang i verdenshistorien, hvor vi har beretninger fra begge side i  en krig er da den egyptiske farao Ramses II i  1274 f.v.t. førte en stor hær på 20.000 mand ind i det sydlige Syrien for at erobre den strategisk vigtige by Kadesh fra ærkefjenden hittitterne.
Faraoen havde modtaget og fæstet lid til falske rapporter om de hittitiske styrker befandt sig længere nord for Aleppo og lod derfor sine tropper marchere ad vejen i floddalen for hurtigt at besejre Kadesh.  Men snart mødes de i et kæmpe slag ved bredden af floden Orontes, vore dages Nahr al-Asi. I virkeligheden holdt Muwatalli II sig gemt bag bymuren - sammen med sin tropper.
Af de fire egyptiske divisioner nedkæmpede man den første i Kadesh, vadede over floden og nedkæmpede den næste division, hvorefter hittitterne rykkede frem mod den egyptiske lejr. Men nu blev man i stedet angrebet bagfra af de egyptiske styrker. Og hittitterne måtte trække sig tilbage ud i floden. Næste dag fortsatte stridighederne, men styrkerne var nu så jævnbyrdige, at man indgik våbenhvile. Vi ser på kilderne til slaget og den fredsaftale, der blev indgået efter våbenhvilen for snart 2300 år siden!


Der serveres Kaffe og kage, samt udleveres undervisnngsmaterialer

Bemærk

Der serveres Kaffe og kage, samt udleveres undervisnngsmaterialer     212-951

Lignende kurser