Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 1330 kr/person
 • Efterlønsmodtager og Ældresagsmedlem, Roskilde 1150 kr/person
 • Efterlønsmodtager el. arbejdsledig, Roskilde 1330 kr/person
 • Pensionist og Ældresagsmedlem, Roskilde 1150 kr/person
 • Pensionist, Roskilde 1330 kr/person

Kursusdage

 • 14-09-2021
  Tirsdag
  14:00 - 16:00
 • 05-10-2021
  Tirsdag
  14:00 - 16:00
 • 02-11-2021
  Tirsdag
  14:00 - 16:00
 • 04-01-2022
  Tirsdag
  14:00 - 15:40
 • 01-02-2022
  Tirsdag
  14:00 - 16:00
 • 01-03-2022
  Tirsdag
  14:00 - 16:00
 • 05-04-2022
  Tirsdag
  14:00 - 16:00

Beskrivelse

Der serveres eftermiddagskaffe, som er indeholdt i deltagerprisen. Det er ikke muligt at købe adgang til enkeltstående foredrag.

14/9, Erik Norman Svendsen: Præst for Gud, Dronning og fædreland

De fleste kender Erik Norman Svendsen fra de kirkelige handlinger i Kongehuset - blandt andet kronprinsparrets bryllup i 2004 og Prins Henriks bisættelse i 2018.

Indtil april 2018 var han kongehusets præst (kongelig konfessionarius) og har desuden været biskop over Københavns Stift i 17 år. I foredraget vil Erik Norman Svendsen komme ind på sine mange arbejdsår som præst – både herhjemme og i udlandet - om glade og sørgelige stunder – og selvfølgelig også om den særlige tjeneste for kongehuset, der har indbefattet vielser, dåb, konfirmationer, bisættelser og opgaven som Dronningens sjælesørger fra 2008-2018.

Erik Norman Svendsen fungerer i dag som ulønnet hjælpepræst ved Garnisons Kirke i København.

5/10, Erik Peitersen: Nordvestpassagen

En livsbekræftende og nærværende fortælling med kunstneren, TV-værten og foredragsholderen Erik Peitersen, der tager udgangspunkt i TV-programserien Peitersen og Nordvestpassagen.

Fortællingen er en beskrivelse af de bjergtagende oplevelser og intense øjeblikke, som han om bord på skibet Killua var vidne til. Fra spændende møder med personligheder og lokalbefolkninger til situationer med både glæde, sorg, fare og spænding.

Kropssprog og energi kan ophæve den verbale kommunikation - det oplevede Peitersen i Boliva, hvor han ved Titicacasøen byggede sivbåde sammen med de lokale, og her kom han langt med fagter, grin og dermed ”ordløs humor”. Erik Peitersen er en helt unik fortæller, når han nærmest malende beretter om sine rejseoplevelser rundt om i verden. Hans muntre og på samme tid dybsindige og filosoferende personlighed gør Erik Peitersen til en særlig foredragsholder, der giver sin fortælling en tankevækkende dimension med stof til eftertanke.

 2/11, Marianne Telling: Dekameron – mens jeg ånder, håber jeg …

Dekameron er skrevet af den italienske forfatter Giovanni Boccaccio omkring år 1350, og regnes for et hovedværk indenfor middelalderens litteratur. En lysende og humoristisk fortælling, skrevet med pestens hærgen gennem Europa som et dystert bagtæppe. Dekameron hylder menneskelig civilisation, visdom og skønhed - og udstiller på samme tid det evige begær efter penge, magt og sex! Ingen går ram forbi: unge og gamle, mænd og kvinder, borgerskab, adel og kirke.

Sognepræst Marianne Telling læser et lille udpluk af de mange historier og beretter om Italien på pestens tid, og om selve værket. Som en del af foredraget vil Marit Bock (blokfløjte) og Jan Sommer (guitar) spille smukke madrigaler og livlig dansemusik fra den italienske middelalder og renæssance.

4/1, Jan Grarup: Then There Was Silence

Fotograf Jan Grarup har igennem de sidste årtier rejst verden rundt for at dække krige, konflikter og humanitære katastrofer, og han er blevet hædret med mange internationale priser for sine billeder. Jans arbejde afspejler hans tro på, at fotojournalistikken kan bruges som et redskab og vidner om nødvendigheden af at fortælle historier om mennesker, der ikke selv er i stand til at fortælle deres egne historier. Jans billeder viser nogle af de værste sider af verden, men indeholder samtidig glimt af håb og nogle af de mest formidable menneskelige egenskaber som overlevelse, omsorg og kærlighed.

Jan Grarup har rejst overalt i verden og har vundet mange danske og udenlandske fotopriser for sine billeder af katastrofer rundt omkring på kloden. Jan Grarup udgav i 2006 en bogen ”Shadow Land” på Politikens Forlag med et stort udvalg af hans bedste reportagebilleder fra 1989 og frem

1/2, David Trads: Putins Rusland truer Vesten!

I de forløbne år er en kulde, som vi senest kendte under Den Kolde Krig, igen væltet ind over Europa og Verden. Under Vladimir Putin, evighedsherskeren og halvdespoten i Kreml, har det Rusland vi op igennem 1990’erne troede kunne blive vores ven, igen udviklet sig til en fjende. Invasionen af Øst-Ukraine og annekteringen af Krim-halvøen i 2014 var et chok, fordi det var første gang siden Anden Verdenskrig, at et lands grænser blev krænket siden verdenskrigen, og vi må konstatere, at Moskva under Putin igen er blevet en trussel mod vores liv.

David Trads er journalist og forfatter. Fra 2002 til 2004 var han chefredaktør på Information og fra 2006 til 2008 chefredaktør på Nyhedsavisen.

1/3, Anne Sofie Meilvang: Vilde dyr i knibe …

Biolog Anne Sofie Meilvang fortæller historier fra sin tid i Afrika, hvor hun langt inde i regnskoven arbejdede med at beskytte truede chimpanser. Hør om kampen for at redde chimpanserne fra fangenskab og krybskytteri. Anne Sofie fortæller levende om, hvordan det er at håndopfostre en forældreløs chimpanseunge, lære chimpanserne og deres forskellige personligheder at kende, overleve en regntid og dele køkken med kakerlakker og fugleedderkopper. Lær om det spændende liv på et meget anderledes kontinent med alt fra fascinerende natur og vilde dyr til fattigdom, korruption og ebola.

Anne Sofie beretter også om sin tid i Kina, hvor hun arbejdede på en redningsstation for kravebjørne reddet fra galdefarme. Kan bjørne der har været udsat for den form for tortur virkelig få et godt liv?

5/4, Steen Hildebrandt: FN´s 17 verdensmål i et dansk perspektiv

Det tog et par år at få sat FN´s 17 verdensmål på dagsordenen i Danmark. Steen Hildebrandts dedikation på området var en stærk medvirkende årsag til, at dagsordenen nu er sat. Endda meget markant sat. I dag ser vi både private ledere, kommunale ledere og medlemmer af Folketinget skilte med deres opbakning til de 17 verdensmål. De 17 verdensmål favner væsentligt bredere, end mange tidligere har troet. De giver mening for alle mennesker og organisationer, når målene bliver taget seriøst og brugt hensigtsmæssigt.

Hvilke krav vil vi konkret møde, og hvad betyder disse for de dagsordener, initiativer og handlinger, som politikere, ledere og medarbejdere fremover vil iværksætte og arbejde under?

Steen Hildebrandt er formand for 2030-Panelet og professor i organisations- og ledelsesteori, og var redaktør og medforfatter på bogen ”Bæredygtig Global Udvikling – FN´s 17 verdensmål i et dansk perspektiv”, der indtil i dag er et ”hovedværk” på det danske marked. Han har desuden skrevet den helt simple håndbog ”Verdensmålene – vor største mulighed og udfordring”.

Lignende kurser