Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
  • Fuldt betalende 90 kr/person

Kursusdage

  • 12-04-2023
    Onsdag
    19:30 - 21:30

Beskrivelse

Moral – eller penge: hvem bestemmer? Forfatter og samfundsdebattør Knud Romer mener, at det i dag er den økonomiske rationalitet, som bestemmer samfundsudviklingen – nødvendighedens politik og matematik – ikke mennesker og menneskelige hensyn, moralske hensyn, æstetiske hensyn, og alt, hvad der ikke er det nødvendige middel til det rationelle mål og kan bringes på vareform og betaler sig og giver profit, bliver udgrænset og isoleret og kasseret uden eksistensberettigelse.

Danmark i dag består af kassetænkning, der udgår fra Christiansborg, som kun har ét i tankerne – nemlig at centralisere og effektivisere og skabe stordrift.

Samtidig vokser udkanten, og de svage bliver endnu svagere, fordi der kun synes at være god økonomi i at styrke det almindelige middelklasseliv i byen, og ingen tager sig af det – og hvorfor ikke?

Fordi det altid er de andre, der bliver syge og kræver psykiatrisk hjælp, de andre, der bliver fyret, går fallit, bliver skilt og ender på gaden, de andre, der bor i den rådne banan og ghettoer, og de andre, der bliver gamle og dør – men det er det ikke:
Det er dig.

Der er for alvor lagt op til en spændende aften, når Knud Romer sætter dagsordenen med sine skarpe meninger.

Foredraget arrangeres i et samarbejde mellem AOF Amager og Tårnby Hovedbibliotek.

Lignende kurser