Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 800 kr/person

Kursusdage

 • 30-09-2021
  Torsdag
  10:00 - 12:00
 • 07-10-2021
  Torsdag
  10:00 - 12:00
 • 14-10-2021
  Torsdag
  10:00 - 12:00
 • 28-10-2021
  Torsdag
  10:00 - 12:00
 • 04-11-2021
  Torsdag
  10:00 - 12:00
 • 11-11-2021
  Torsdag
  10:00 - 12:00
 • 18-11-2021
  Torsdag
  10:00 - 12:00
 • 25-11-2021
  Torsdag
  10:00 - 12:00

Beskrivelse

Torsdag d. 30. september
Tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen
Cyberkriminalitet og Cyberspionage
Alle politimyndigheder og efterretningstjenester ser med stor bekymring på den hastigt stigende IT-kriminalitet. Det danske Center for Cybersikkerhed betragter truslen som ”meget høj”, dvs. at det er meget sandsynligt, at den rammer danske myndigheder, virksomheder og borgere. ”Danmark er under angreb” sagde tidligere forsvarsminister Claus Hjorth Frederiksen. Truslerne er dynamiske, fragmenterede og komplekse, og det, vi ser, er kun ”slutningen på begyndelsen”.

Torsdag d. 7. oktober
Professor Johs. Nørregaard Frandsen
Den moderne H.C. Andersen: Det geniale mønsterbrud
H.C. Andersen er stadig lige så moderne, som da han levede og skrev. I sin samtid registrerede Andersen, hvordan dampmaskinen og telegrafen ændrede verden, ligesom han så et nyt Europa blive formet. Han så brud og var selv en mønsterbryder, socialt og kunstnerisk, og skabte eksempelvis en helt ny genre, det Andersenske eventyr, der både rummer humor, fantasi, mørke skygger og uhygge. H.C. Andersen er en genial digter og den mest kendte dansker ude i verden overhovedet.

Torsdag d. 14. oktober
Kulturforfatter Mogens Blume
Winston Churchill – løve og bulldog
At man fascineres af Churchills mangeartede geni, kombineret med storheden i hans liv og gerning, gennemsyrer foredraget, der suppleres af mange billeder og fyndige citater, fra Churchills brogede liv.
Foredraget tegner således et engageret og varieret billede af Winston Churchill, baseret på læsning af mange bøger af og om Churchill, hvortil kommer en række besøg i hans fodspor.

Torsdag d. 28. oktober
Journalist Frode Munksgaard
Når kameraerne er slukket
Et kalejdoskopisk tilbageblik på en tv-verden, som har fyldt flere end 30 år, men også et indblik i en tilværelse hvor det vigtigste har været og er livskvalitet og livsglæde. Frode Munksgaard har nået den såkaldte 3. alder, men arbejder stadig på fuld tid. Nu blot udenfor kameraernes søgelys.

Torsdag d. 4. november
Fortæller Steen Jørgensen
Hærens feltprovst
En fortælling om den unge feltpræst og senere feltprovst Erik Højer Møllers oplevelser gennem de to Slesvigske krige, det hårde og slidsomme arbejde med at være der for de mange soldater, sårede som døde, de mange vanskelige forhold som feltpræsten måtte kæmpe med i hverdagen, kampen for en anstændig behandling af de mange døde.
Den senere udvisning fra Sønderjylland fra sit virke som præst i Nordborg og videre til præstegården i Kølstrup ved Kerteminde, hvor Erik Højer Møller endte sit virke som præst.

Torsdag d. 11. november
Eventyrer Rasmus Krath
Livet som eventyrer
Rasmus Krath har igennem 20 år rejst over hele kloden i en søgen efter menneskets, naturens og geografiens mangfoldighed. Nu samler han trådene i en pallette af de bedste og mest afgørende oplevelser fra rejserne samt beretningen om, hvordan det kan lade sig gøre at leve som Eventyrer i dagens Danmark.
Vi kommer forbi adskillelige kontinenter, ser natur, landskaber og befolkninger fra det meste af kloden – krydret med konkrete, inspirerende, faretruende og sjove oplevelser.

Torsdag d. 18. november
Lektor Karl Arne Winther
Oplevelser og socialt arbejde i Belarus (Hviderusland)
Karl Arne fortæller om hvordan det er at rejse rundt i Hviderusland; både som turist og som delegeret i 11 dage. Han fortæller om Røde Kors’ arbejde for børn, unge og ældre; alle med særlige behov, sårbare mennesker i den tidligere Sovjetstat. I Hviderusland er der ikke ret meget omsorg og pleje fra det offentlige, så befolkningen er afhængig af velgørende organisationer. Mange af projekterne får også tilskud fra EU.
Foredraget ledsages af mange billeder og til sidst runder Karl Arne af med at fortælle lidt om den aktuelle situation i Hviderusland, som nu officielt hedder Belarus.

Torsdag d. 25. november
Forfatter Margrethe Neergaard (kaptajn Jespersens barnebarn)
Tag dig sammen – forstyr din magelighed
Danskerne rører mere ved deres mobil end ved hinanden.
Jeg vil gerne ruske op i danskernes manglende bevægelse!  Foredraget er krydret med anekdoter om min morfar, Kaptajn Jespersens holdninger, samt hans humoristiske indfaldsvinkel til menneskenes svage og stærke sider.
Disse værdier er højaktuelle i vores digitale tidsalder.

BEMÆRK: Medbring selv kaffe eller the, kaffekop og evt. morgenbrød.


Lignende kurser