Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 330 kr/person

Kursusdage

 • 02-02-2022
  Onsdag
  10:00 - 12:00
 • 09-02-2022
  Onsdag
  10:00 - 12:00
 • 23-02-2022
  Onsdag
  10:00 - 12:00

Beskrivelse

Debat
Hold nr. 7721220006
Pris: kr. 330,-

2. februar 2022 –  Æresdrab og tvangsægteskab blandt nydanskere
- Deniz Serinci, journalist, forfatter

Undersøgelser har påvist at der er massiv social kontrol blandt nydanskere. Eksempelvis føleer hver tredje indvandrerpige, at hun ikke må få en kæreste. Deniz Serinci holder foredrag om årsager, konsekvenser og løsninger på social kontrol, tvangsægteskaber og æresdrab. Deniz Serinci er barn af et fætter/kusine tvangsægteskab hvor genetiske problemstillinger har medført livsvarige skader for ham. Selv har Deniz tidligere udøvet social kontrol indtil han selv blev ramt af samme.


9. februar 2022 –  Livet som hofjægermester, godsejer, teaterdirektør og far
- Joachim Castenschiold

Kom og hør et spændende foredrag om livet som hofjægermester, godsejer, teaterdirektør og far.


23. februar 2022 -  Den store frigørelse. Hvem er vi efter Gud?
- Henrik Jensen, forfatter, debattør

Med det 20 århundredes store katastrofer med verdenskrigene svækkedes kristendommens sandheder afgørende i befolkningen og vi skulle i vesten for første gang i historien til at lære, at leve i en verden uden Gud - kulturelt forstået. De forskellige generationer, mellemkrigstidens ideologiske generation, efterkrigstidens "kætterske" og 68-generationen tacklede dette med at finde meningen meget forskelligt.
Også i dag har især unge generalt problemer med meningen, eller med andet ord identiteten: Hvem er jeg og hvad laver jeg her?. Hvor man tidligere mest var som omgivelserne så én, nærmest identisk med et "ydre selv", vil dette i dagofte blive set som en krænkelse. Man vil definere sig selv og det skal være indefra - hvem er jeg dybest set. Det kan være en svøbe, for ddet er ikke altid man finder noget godt eller anderkendelsesværdigt. Det ender ofte med en offeridentitet. Vil en stadig mere egoistisk rettighedskultur i kølvandet på ungdoms- og kulturoprøret fra 1968 ende med at tage livet af den traditionelle europæiske pligtkultur?

Lignende kurser