Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 440 kr/person

Kursusdage

 • 22-09-2021
  Onsdag
  14:00 - 16:00
 • 06-10-2021
  Onsdag
  14:00 - 16:00
 • 27-10-2021
  Onsdag
  14:00 - 16:00
 • 10-11-2021
  Onsdag
  14:00 - 16:00

Beskrivelse

Senior-Universitetet i Ringsted
- ny viden og livslang læring


Alle foredrag afholdes på onsdage kl. 14.00–16.00

Sted:  Danhostel Ringsted Vandrehjem, Sct Bendtsgade 18                  

 Prisen er inkl kaffe og småkager

22. september – Renæssancens kvinder

Gitte Konradsen, cand.mag.

Hvad var kvindens rolle i renæssancen, hvordan kom den til udtryk og hvad var deres opgave? Renæssancen var en tid med store opdagelser, guddommelig kunst, stenrige købmand, nyskabende arkitekter og utrolige videnskabsmænd. Men hvad med kvinderne bag disse mænd?

Sandheden er, at der bag disse store mænd befandt sig en række højt begavede og meget interessante kvindeskikkelser som med dyd, begavelse og kvindelist viser sig at have en overordentlig stor rolle i historien. Kom bag om renæssancens store mænd og hør om de endnu større kvindeskikkelser som fortjener en plads i historien.

                                                                                                                                                

Mikael Josephsen, forfatter

Her kommer du tæt på livet som hjemløs og det sårbare sind. Du tænker måske ikke så meget på dem, men du kan ikke undgå at støde på dem, når de står foran supermarkederne med deres Hus Forbi-tasker og faldbyder deres aviser. Mkael Josephsen rører sine lyttere, når han fortæller og læser op af sine bøger fra sit forfatterskab. Det får dig til at tænke på dine egne handlinger og oplevelser med de andre. Med dette foredrag kommer du helt tæt på, både de andre og på forfatteren bag bøgerne.


 27. oktober– Døden i mosen. fortidens danskere ofrede mennesker

- Klaus Ebbesen, arkæolog, samfundsdebattør

Gravbalalemanden, Tollundmanden, søstrene fra Sigersdag og de andre moselig. Mosevandets kemike sammensætnin gjorde dem til mumier. Vi kommer tæt ind på livet af oldtidens mennesker. Vi ved, hvad de spiste, hvordan de gik klædt, hvordan deres dagligdag var - og ikke mindst, hvordan de blev slået ihjel.

Beretningerne om, hvordan moseligerne blev fundet er mere spændende end en kriminalroman.


 

- Steen Ole Hedelund Jørgensen, forfatter, samfundsdebbatør

"Alle, der i stort og småt følger med i mediernes dækning bliver manipuleret". Foredragsholderens grundlæggende synspunkt er, at didens medier, spindoktorer og meningsdannere manipulerer med folk ud fra en tese om, at vi ikke kan danne vores meninger selv. Det er en forkeret tese, som foredragsholderen både afdækker og angriber og han har stor erfaring, hvad angår medier, magt og manipulationer. Steen Ole Hedelund Jørgensen er uddannet journalist og har bl.a. arbejdet mangå år på TV-Avisen som tv-reporter. I foredraget vises flere videoer med eksempler på mediemanipulation og drager linjerne til didens falske nyheder, der i stigende grad påvirker demokratiet og demokratiske valg.


 


 


Lignende kurser