Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud
 • Fuldt betalende 800 kr/person

Kursusdage

 • 31-01-2023
  Tirsdag
  10:00 - 12:00
 • 07-02-2023
  Tirsdag
  10:00 - 12:00
 • 21-02-2023
  Tirsdag
  10:00 - 12:00
 • 28-02-2023
  Tirsdag
  10:00 - 12:00
 • 07-03-2023
  Tirsdag
  10:00 - 12:00
 • 14-03-2023
  Tirsdag
  10:00 - 12:00
 • 21-03-2023
  Tirsdag
  10:00 - 12:00
 • 28-03-2023
  Tirsdag
  10:00 - 12:00

Beskrivelse

PROGRAM

TIRSDAG 31. JANUAR
Forfatter Suzi Elena Apelgren:
Naverne
De fleste har hørt om de vandrende håndværkere, naverne. De færreste tror, at de stadig eksisterer. Suzi Elena Apelgren har fulgt nutidens håndværkere på valsen og har fået et dybt indblik i deres parallelle verden med rødder tilbage til menneskets tidligste tider. Foredraget giver med ord, fotos og video et spændende indblik i navernes liv på valsen i vore dage, samt et blik tilbage på de vandrende håndværkeres historie.

TIRSDAG 7. FEBRUAR
Arne Tubæk Naamansen:
Verden har brug for mere CANADA
Canada er verdens næststørste land og har verdens 11. største økonomi. Landet lever stille og mere anonymt end naboen mod syd, men hvilket land er Canada egentligt? Er det ikke bare amerikanere, der bor længere mod nord? Canadierne har selv svært ved at definere, hvem de er, men et kan canadierne blive enige om: De er ikke amerikanere.

TIRSDAG 21. FEBRUAR
Højskolelærer Anja Kjølbye:
De fynske malere
Fynbo-malernes billeder hører til blandt de mest skattede værker i den danske kunsthistorie. Kredsen, der udsprang omkring malermester Syrak Hansens værksted i Fåborg, blev flettet ind i hinanden via ægteskaber og venskaber. Kunsten forbandt dem på anden vis. Vi dykker ned i værkerne skabt af ægteparrene Syberg og Larsen, og ser på hvordan Fritz og Johannes prægede den danske kunstscene i begyndelsen af det 20. århundrede, og hvordan Anna og Alhed i de senere år er hevet frem og fejret.

TIRSDAG 28. FEBRUAR
Journalist Deniz B. Serinci:
Mig – Barn af et tvangsægteskab
Undersøgelser har påvist massiv social kontrol blandt nydanskere; eksempelvis føler hver tredje indvandrerpige ikke, at hun må få en kæreste. Jeg holder foredrag om årsager, konsekvenser og løsninger på social kontrol, tvangsægteskaber og æresdrab. Jeg er barn af et fætter-kusine-tvangsægteskab, hvor genetiske problemstillinger har medført livsvarige skader for mig. Jeg udøvede selv social kontrol tidligere, indtil jeg selv blev ramt af det samme. Jeg er i gang med at skrive en bog om emnet og har derfor besøgt flere mellemøstlige lande.

TIRSDAG 7. MARTS
Jagerpilot MET – Thomas Kristensen:
Kysser himlen
Thomas (MET) Kristensen er en af Danmarks mest erfarne jagerpiloter, og han tager dig med gennem sit liv, som starter i rolige omgivelser på Amager inden teenageårene og fodboldspillet blev afløst af en tilværelse på den anden side af lydmuren. Som 23-årig kunne han kalde sig pilot og for første gang spænde sig fast i katapultsædet i et F-16 jagerfly. Foredraget giver et helt særligt indblik i tilværelsen som jagerpilot i det danske Flyvevåben. MET’s fortælling om de personlige oplevelser og overvejelser ved at skulle gå i krig, giver stof til eftertanke.

TIRSDAG 14. MARTS
Bramming Flemming Nielsen:
Tre grænselandsskæbner
Flemming Nielsen fra Egernsund, journalist i 43 år på tre aviser og DR i Aabenraa, ruller det store drama ud. Hovedpersoner er Paul, hans tipoldefar og Anne Helene, Pauls kone. De fik hver på sin måde en voldsom skæbne: Han den 17. april 1864 i Brohovedskansen vest for Chr. den X's Bro i Sønderborg. Hun i et fattigt hjem i Hokkerup i 1897. Den tredje skæbne er foredragsholderens morfar, der slap levende fra tre års deltagelse i Første Verdenskrig. Knøs' Gård i Høruphav danner ramme om fortællingen - og havnen i samme by spiller en ikke uvæsentlig rolle i historien.

TIRSDAG 21. MARTS
Arne Vürgler:
Det begynder med hinanden – fra ungdomsoprør til Facebook Danmark
Oplev en musikalsk peptalk af en sand legende fra dengang, hvor drømmen om en bedre og sjovere verden hørte tiden til. Hør ham fortælle og synge om dengang unge drømte om at lave verden om. Og om hvordan det siden gik... Hør en altid aktuel sangskriver, der som ung forelskede sig i de gamle danske sange og svor at synge på dansk.

TIRSDAG 28. MARTS
Jacob Wendt Jensen
Dansk humor gennem tiderne – en latterorkan af et foredrag
Vi tager turen fra Osvald Helmuth op til nutiden og diskuterer hvorfor det er så svært at være sjov og ser forskellige eksempler. Med blandt andre Victor Borge, Søs & Kirsten, Linje 3, Ørkenens Sønner og meget mere. Med masser af sjældne – og velkendte klip. Jacob Wendt Jensen har skrevet bøger om blandt andre Ove Sprogøe, Victor Borge, Kirsten Lehfeldt, Niels Olsen, Poul Bundgaard og Tv-serien ”Matador” for blot at nævne nogle stykker.

Hvis du vil tilmelde dig et hold mere end 14 dage efter start, kan du kontakte os på 70 20 23 77 eller aftenskole@aofsydjylland.dk for at få en reduceret pris.

Lignende kurser