Lignende kurser

Priser for hele kurset

Info om priser
Priserne kan variere afhængigt af forskellige kommunale tilskud

Kursusdage

Beskrivelse

Dorte Lyager havde en succesfuld karriere i medicinalbranchen, da hun bragede ned med hvad hun først troede var stress i forbindelse med et voldsomt og traumatisk sygehusforløb. En veninde dukkede op med et par strikkepinde og sagde ”STRIK!” og det blev startskuddet til bedring. På grund af sin uddannelse som molekylær- og cellebiolog begyndte Dorte at interessere sig for de processer, der skete i kroppen når man strikker og hvordan dette kunne udnyttes i forbindelse med stress-recovery. Det førte til bogen “Strik og Stress af”, der udkom i 2006.

Den voldsomme oplevelse havde dog udløst en Bipolar Lidelse, og i mange år svingede Dorte mellem perioder med fuld fart frem og depressioner, hvor strikkepindene var en tro følgesvend som restitution. De kunne dog ikke forhindre nye episoder.

Først i 2014 fik Dorte med hjælp fra en ny praktiserende læge gang i et recovery-forløb, hvor sygdomsindsigt, antiinflammatorisk kost, motion, wellness og vinterbadning kunne supplere timerne med strikkepindene.

I dag er Dorte symptom- og medicinfri, meget aktiv helårs open water svømmer og spirende triatlet.

Dorte fortæller om sin recovery-rejse og deler ud af sin viden om de biokemiske og fysiologiske processer, man selv kan påvirke fx via strikkepindene, kosten og vinterbadning.

Sind og AOF Randers sætter fokus på det skrøbelige sind gennem en række foredrag.

Under #BRYDTABUET kom der stor fokus på det uperfekte, komplicerede og udfordrende liv. Der blev inviteret med til hverdagen bag facaderne og der blev vist nuancer af, hvordan livet også kan tage sig ud. Mange af os har ”noget”, der udfordrer os i hverdagen, men graden og kompleksiteten af disse udfordringer kan være meget forskellige. Lige fra dagligdags bekymringer og let melankoli til invaliderende angst, dyb depression og skizofreni.

På trods af en spirende åbenhed i samfundet og den offentlige sfære, er psykisk sygdom stadig omgærdet af et stort tabu og mange mennesker holder deres udfordringer skjult af frygt for stigmatisering og fordomsfuldhed.

Sind og AOF vil gerne åbne en dør til det komplicerede liv ved, at lade en række mennesker åbent og ærligt fortælle om deres liv og hvordan de har fundet vej, til en meningsfuld tilværelse med indhold og glæder.

Kom og hør personlige hverdagsberetninger, få viden og indsigt i psykisk sårbarhed.  Måske finder vi ud af at der i psykisk sårbarhed er en psykisk styrke, som vi kan lære at bruge. Bliv klogere på andre og måske også på dig selv!

Lignende kurser